На Шумщині постала роблема побутових відходів


Шумська влада спільно з представниками Шумського відділення поліції ловитиме порушників правил благоустрою та притягатиме їх до адмінвідповідальності.

Всі ми є свідками того, що прогрес у всіх сферах життєдіяльності має зворотний бік. Зокрема, об’єми твердих побутових відходів у домогосподарствах з року в рік зростають у геометричній прогресії. Не зважаючи на певні труднощі, у м. Шумську ця проблема вирішується місцевим комунальним підприємством шляхом надання послуг з видалення ТПВ. Кожному господарю лише необхідно укласти договір з КП «Шумськкомунсервіс» і  на даний час за цілком символічну плату вирішити цю проблему в принципі. Не витримують критики заяви окремих жителів, що в них відходів немає, Такого не може бути, апріорі. Можна зрозуміти працівників комунального підприємства, які теплими словами згадують тих громадян, які виносять сміття на узбіччя буквально за годину після того, як пройшла сміттєзбиральна техніка.
Непоодинокі прикрі випадки, коли пакети сміття викидаються на узбіччя міських доріг, що викликає справедливе невдоволення жителів. Зокрема, бурхливу дискусію у соціальних сітках викликав факт засмічення побутовими відходами ділянки вул. Української білля будинку №9 . Дописувачі висловлювали щире обурення недолугими діями влади, хоча деякі з них самі викидають відходи у дане місце, що було підтверджено корінцем квитанції, але не будемо акцентувати увагу на прізвищах йдеться в повідомленні на сайті Шумської міськради.
13.03.2017 року міським головою Плетюком В.Є. було ініційовано та проведено нараду у вказаному місці за участю директора комунального підприємства, представника відділення поліції та кореспондента «Новин Шумщини». Нажаль, ніхто з небайдужих, активних громадян та і не з’явився для обговорення шляхів вирішення  проблемного питання. За підсумками обговорення було вирішено :
  • вжити заходів щодо максимального охоплення жителів приватної забудови договорами на видалення ТПВ;
  • запровадити регулярні рейси сміттєзбиральної техніки по даній ділянці вулиці Української;
  • запровадити регулярні рейси спільно з представниками Шумського відділення поліції щодо виявлення порушників правил благоустрою та притягнення їх до адмінвідповідальності.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення