Коротко про останню, на цей рік, сесію Почаївської міської ради

Про підсумки останньої, на цей рік, сесії Почаївської міської ради розповів депутат Почаївської міської ради від ВО "Свобода" Тарас Паляниця.

1. Прийняли БЮДЖЕТ Почаївської міської об’єднаної територіальної громади (МОТГ);
2. Прийняли рішення про відрахування 20% від прибутку Комбінату комунальних підприємств до бюджету Почаївської ОТГ. Зобов’язали директора Комунгоспу - Віктор Ковальчук забезпечити надходження до бюджету частки від прибутку протягом 2017 року;
3. Рішенням сесії Почаївська міська рада затвердили Стратегію розвитку Почаївської ОТГ на 10 років до 2027 року (пост нижче);
4. Збільшили вартість гарячого харчування в школах Почаївської ОТГ в ціні до 15 грн. за обід.
5. Прийняли рішення про введення в штатний розпис Почаївської ЗОШ посаду лікаря-стоматолога та логопеда. Відкритим залишається питання проведення прозорого конкурсу та необхідних інструментів і матеріалів (стоматологічне крісло та ін..)
6. З початку 2017 року Почаївська міська рада переходить на програмно-цільовий метод використання коштів. Це означає, що виділенню коштів передує написана програма, в якій конкретно розписано, куди, скільки і на що виділяється та чи інша сума.
На останній сесії були затвердженні наступні програми:
Програма «Громадський бюджет»;
Програма розвитку фізичної культури і спорту на території Почаївської МОТГ на 2017-2018 рр.
Цільова програма допомоги дітям-сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування Почаївської МОТГ на 2017-2018 рр.
Програма оздоровлення та відпочинку дітей Почаївської МОТГ на 2017 рік.
Міська комплексна програма соціальної підтримки малозабезпечених верств населення Почаївської МОТГ на 2017-2018 рр.
Програма культури і мистецтв Почаївської МОТГ на 2017-2018 рр.
Цільова програма розвитку місцевого самоврядування в Почаївській МОТГ на 2017-2018 рр.
7. Прийняли рішення про виділення коштів для фінансування медичних установ району у 2017 році.
8. Затвердили граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, комп’ютерів, мобільних телефонів, та іншого обладнання і устаткування Почаївською міською радою на 2017 рік.
Згодом опишу бюджет Почаївської громади на 2017 рік.
Окремо хочу висловити подяку побратимам-свободівцям, які були присутні на сесії: депутати Тернопільської обласної ради - Олександр Башта та Володимир Бобко, помічники нардепа Михайло Головко - Василь Габор та Михайло Пшигодський, побратими Олег Рожик та інші (вибачте кого не відмітив).
Також піднімав питання щодо шефської допомоги судну "Почаїв". Дійшли згоди з міським головою, що питання потрібно таки вирішити до кінця. Кошти є, тому переходимо до початку фінального етапу :)
Варто також зазначити, що в порядку денному останньої цьогорічної сесії було присутнє питання передачі у користування монахам Почаївської Лаври двох земельних ділянок для обслуговування братських корпусів #16 та #17. Комісія із земельних питань ці проекти не схвалила. Двічі. Тому на сесії цей проект рішення не розглядався.
З повагою,
депутат Почаївської міської ради від ВО "Свобода" 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення