Майже 4 проміле: у Почаєві водій скутера за п’яну їзду отримав 10 діб арешту


Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.


Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 19 травня 2022 року у місті Почаєві. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Кременецькій працівники поліції зупинили водія скутера “Хонда Діо” – чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 3,94 проміле, що майже в 20 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився і відмовився від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки або ж адміністративний арешт терміном на 10 діб.

Водій скутера у судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія скутера “Хонда Діо” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту.

Штраф у розмірі 34000 грн вказаний порушник уже отримував у січні 2022 року і це йому не дуже помогло, тому суд вирішив застосувати інший вид покарання, а саме – адміністративний арешт. Постанова суду уже набрала законної сили.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення