У Почаєві наркоман після сварки з матір’ю тримав на «мушці» поліцейського


Днями на лаві підсудних Шумського районного суду опинився мешканець Почаєва Кременецького району. Молодик примудрився за пів години «заробити» на дві статті Кримінального кодексу, а за пів року – ще на одну. Суд гідно оцінив кримінальний «подвиг» домашнього ґалабурдника, засудивши до позбавлення волі.


Отож усе почалося з того, що у передостанній день лютого ц.р. молодий чоловік влаштував чергову сварку з матір’ю. Він так кричав, штовхав і ображав літню жінку, що, почувши крики, сусіди викликали поліцейський патруль. Коли правоохоронці приїхали за вказаною адресою, заплакана жінка стояла у дворі й боялася зайти до власного будинку. Однак і написати заяву щодо негідної поведінки сина вона відмовилась, але попросила провести з ним профілактичну бесіду.

Аби припинити протиправні дії хатнього галабурдника, двоє поліцейських у супроводі власниці хати зайшли всередину приміщення. Це неабияк обурило хамовитого молодика. Не соромлячись у висловах, рясно приправляючи слова нецензурною лайкою, він почав виганяти правоохоронців. Ті намагалися зупинити його та неодноразово робили зауваження. На жаль, марно. Відтак вийшли на вулицю, де знову почали заспокоювати перелякану стареньку власницю будинку.
 
У цей момент раптом відчинилися вхідні двері і з хати, тримаючи в руках пістолет, вийшов «турботливий» син. Не вагаючись, він спрямував зброю на одного з поліцейських: «Мент, я тебе зараз «замочу»!» – почав він кричати на правоохоронця. «Синку, ти що робиш? Хочеш у тюрму?» – заплакала вкрай перелякана старенька. «Заспокойтесь! І опустіть пістолет!» – спокійно звернувся до нього поліцейський, твердо дивлячись у націлене на нього дуло.

Молодик раптом зм’як, опустив зброю і, мов уві сні, хитаючись зі сторони в сторону, сів біля хати. Тим часом патрульні викликали підмогу і провели обшук помешкання, під час якого у будинку виявили та вилучили подрібнену зелену речовину. Як згодом встановила судова експертиза, це був особливо небезпечний наркотик – канабіс, вагою 458, 707 грама.

Та поки тривало досудове розслідування, підозрюваний і не подумав замислитись над своєю поведінкою. Замість виправлення він посіяв біля хати… коноплі, а потім старанно доглядав за сходами, спушував землю, прополював та проріджував рослини, чекаючи, коли вже нарешті достигнуть три десятки конопель. Відтак через пів року до старих гріхів додалося ще одне.

 
Таким чином, молодику пред’явили обвинувачення у трьох кримінальних правопорушеннях: погроза вбивством працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов`язків (ч. 1 ст. 345 КК України); незаконне придбання, перевезення, зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ч.1 ст. 309 КК України) та незаконний посів і вирощування рослин конопель особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення за ч.1 ст.309 КК України (ч.2 ст. 310 КК України).

Лише тоді наркоман-хуліган зрозумів серйозність свого становища. Тож коли прокурор запропонував йому укласти угоду про визнання винуватості, молодик одразу погодився і пообіцяв обов’язково виправитись.

Поставши у Шумську перед районним судом, чолов’яга повністю визнав свою провину та попросив затвердити укладену угоду. Суд угоду затвердив і призначив покарання – 3 роки позбавлення волі. Та на підставі ст. 75 КК України звільнив з іспитовим строком один рік, зобов’язавши періодично реєструватися в органах із питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи та/або навчання. Також домашньому ґалабурднику доведеться сплатити на користь держави понад 4 тис. 130 грн. витрат за проведення судових експертиз.

Олекса Чиж

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення