У кременчанки є мрія побудувати на хуторі поблизу Кременця Пансіонат для людей з інвалідністю


Кременчанка Надія Врочинська вже неодноразово втілювала в життя соціальні ідеї, займаючись волонтерством. Тепер у жінки нова мрія — побудувати на одному із закинутих хуторів поблизу Кременця сучасний Пансіонат для проживання людей з інвалідністю.


“Розкажу про мрію, яку виношую в собі вже кілька років. Не знаю, коли вона народиться, коли матеріалізується, проте вірю, що це станеться, і коли це станеться, я точно знаю, що відчую неймовірну радість та щастя. Моя мрія — побудувати на одному із закинутих хуторів поблизу нашого міста сучасний, крутий Пансіонат для проживання людей з інвалідністю з аномаліями розумового та фізичного розвитку, які за станом здоров'я потребують постійного стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги і яким згідно з медичним висновком не протипоказано перебування в цій установі незалежно від наявності родичів, зобов'язаних за законом їх утримувати, з правом, як тимчасового, так і пожиттєвого проживання та догляду. Поки що такого в Україні немає. Не знаю, чи є десь в світі. Для кожного — окрема кімната з туалетом і душем, круглодобове відеоспостереження та персоніфікований нагляд, з правом прямого дистанційного спостереження батьками чи родичами, можливість прямого відеозвязку з родичами. Харчування вітамінізоване, збалансоване індивідуальне кожному , згідно дієт і особиста годувальниця, що годує, або спостерігає під час прийому їжі, вивозить, виводить на прогулянку.

Медичне забезпечення та утримання

Медичний центр, на мою думку, тут робити недоцільно, а краще час від часу викликати групу медиків для періодичного обстеження, чи доставляти за потреби до лікарні. Утримувати при Пансіонаті господарство домашніх тварин з лікувальною метою та для споживання продукції. Проживання та утримання за рахунок і родичів, і держави, і благодійників — в певних пропорціях. За моїми приблизними підрахунками, утримання одного пацієнта, мешканця Пансіонату — приблизно 40 тис. грн в місяць. Звісно, що мізерної пенсії самого інваліда замало, для родичів, вважаю, це може вартувати від 5 до 10 тис. в місяць, а решту за рахунок держави і благодійників”.

Свою ідею Надія оприлюднила через соцмережі. І додає, що поки це лише перші замальовки до великого проекту, який вона збирається прописати. Знайомий проектант Надії запропонував свої ідеї майбутнього Пансіонату.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення