Кременчанка у Китаї веде популярний кулінарний блог


Вона живе у чужій країні, ростить двох дітей, але у типову домогосподарку не перетворилася. Пробує себе у різних сферах, експериментує, поєднує улюблені заняття та роботу. Тепер Світлана вивчила китайську, створила кулінарний відео-блог і уже має 20 тис шанувальників та пропозиції зі співпраці з реклами. Проте погоджуватися не поспішає. 


Не даремно кажуть, що талановита людина – талановита в усьому. Кременчанку Світлану Дзюму у рідному місті знають як професійну танцівницю. Хоча молода жінка уже давно живе в Китаї, має там родину, її виступи досі пам’ятають у Кременці, Тернополі та інших містах, де довелося гастролювати ансамблю “Надзбручанка”.

В ексклюзивній розмові кременчанка розповіла “Терміново” як починала блог, хто їй допомагає втілювати амбітний план та як виглядають будні фудблогера у Китаї. Вести кулінарний блог почала нещодавно. Сподіваюся, зможу розкрутити. Важко, але потихеньку просуваюсь. Вже 20 тис підписників. Китайську вчу, бо без неї ніяк. Твої підписники з Китаю чи є й з України? Наразі цільова аудиторія це Китай, тому й страви китайські. Але плануємо випустити декілька випусків з українськими стравами, адже багато хто цікавиться, яку їжу ми їмо. Підписники здебільшого китайці, є і наші, але ті у кого є Douyin. Саме так називається програмка китайська (типу нашого Тік ток). Але в Україні цю програмку можуть завантажити лише ті, у кого китайський номер. Тому в Україні вона недоступна. Так, як Тік ток недоступний в Китаї. Відеопрогравач 00:00 00:56 Так розумію, що чоловік підтримує і допомагає у цій справі? Це в принципі і була ідея чоловіка. Він бачив, як я люблю готувати, ми ще два роки тому починали вести блог. Проте, коли почався карантин, ми якось не мали бажання продовжувати. А саме зараз вирішили, що потрібно спробувати щось нове. Сіли, подумали, яка аудиторія і що цікаво людям. Зупинились саме на кухні. Бажаного успіху, звісно, ще немає, але не зупиняємось. Ти згадувала, що вам уже пропонували співпрацю з реклами. Вже є декілька пропозицій з підписанням контракту із Шанхаю, Пекіну, але наразі ми думаємо. Звісно, що будемо співпрацювати, але є моменти, на котрі ми наразі не можемо дати згоду. Тому що зйомки повинні проходити у тому місті, де підписаний контракт, а літати з дітьми не так просто. Відеопрогравач 00:00 00:18 Є замовлення на рекламу. Нещодавно запропонували приїхати зняти рекламу кухні для продажу, навіть хотіли встановити нам в квартирі нову, але також відмовились. Лише розпочали вести блог і не у всьому маємо поняття. З часом будемо розбиратись і пробувати співпрацювати. Чи зіштовхувалась з мовним бар’єром? Важко вивчати китайську? Трішки важко, бо моя китайська не така вже й хороша, але зате був поштовх, щоб записатись на курси та почати вдосконалюватись. Відео з блогу Світлани Дзюми – цікаві, корисні та зрозумілі навіть тим, хто не знає китайської. Родзинкою роликів є невід’ємне почуття гумору та чарівна посмішка блогера. Віримо, що любов до своєї справи принесе кременчанці успіх у блогерстві, як колись у танцях.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення