Заборгували 3 мільйони: вчителі на Кременеччині протестують, бо їм рік не виплачують зарплату


У Кременці понад 50 вчителів вийшли на протест. Вони повідомили, що їм вже рік не виплачують обіцяної зарплати. Борги перед педагогами складають більше 3 мільйонів гривень.


Педагоги, які вийшли на протест, заявили, що більше чекати не можуть, адже ситуація буде тільки погіршуватися.
"Ми вийшли показати, що теж хочемо жити і має бути якесь гідне ставлення до освітян", – каже вчитель фізкультури у Волинському ліцеї Андрій Волянюк.
Підтримати освітян прийшла і вчителька Надія Медецька, яка нещодавно голодувала заради того, щоб Чугалівська гімназія в Кременецькій громаді продовжувала працювати. Вона каже, що її вимоги так і не підтримали, а проблем у місцевої освіти є багато.

Згодом до вчителів вийшов міський голова Кременця та підтвердив інформацію про борги освітянам у розмірі 3 мільйонів гривень.

Ми працюємо над тим, щоб наповнити бюджет і забезпечити працівників бюджетної сфери зарплатою. Проте цього року для комунальних установ збільшилася ціна за послуги – тепер куб газу коштує майже 35 гривень,
– наголосив міський голова Андрій Смаглюк.

Вчителі подали звернення у Кременецьку міську раду, щоб їм виплатили зарплату, а також звільнили тих, хто має безпосередню відношення до її заборгованості.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення