Заманював цукерками! Як покарали кременецького збоченця, який розбещував 7-річну дівчинку — деталі

Літній чоловік, поманивши дитину цукеркою, провів дитину за паркан у садок і, запхав руки їй до спідньої білизни. Старший брат дівчинки, коли побачив, вхопив сокиру і побіг за збоченцем.
Відбувся розгляд апеляції. Яке рішення прийняли — читайте в тексті.


Пригостив солодощами, і почав гладити: пенсіонера підозрюють у розбещенні 7-річної дівчинки.  62-річного Петра суд першої інстанції засудив до максимальної міри покарання за такий злочин.

Його захисник подав апеляцію. 1 квітня Тернопільський апеляційний суд скасував вирок першої інстанції і пом'якшив покарання.

В розбещенні неповнолітньої 7-річної Марини (ім’я дівчинки змінене з етичних міркувань. Справжні дані є в редакції – прим. авт.) обвинуватили правоохоронці жителя Кременеччини, 62-річного Петра С.

  • Чоловік чіплявся до 7-річної дівчинки, — повідомляли тоді у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — Це побачив 14-річний брат потерпілої і повідомив у поліцію.

Як розповідають знайомі родини, діти були вдома з нянею. Чоловік, який мешкав неподалік, приніс цукерки. Няня, збираючись іти, попередила, мовляв, нікому не відчиняйте і нікого додому не впускайте. Щойно вона вийшла за поріг, літній чоловік знову навідався до помешкання родини К.

Двері відчинив старший брат. І попросив, аби той покликав Маринку – мовляв, і їй цукерки приніс.

  • 62-річний чоловік пригостив дитину солодощами, відвів у сторону, неподалік будинку, почав гладити школярку по інтимних частинах тіла. В цей час надійшов брат малолітньої, - повідомили у поліції.

Як говорять знайомі родини, пенсіонер провів дитину до входу у садок, за паркан, і просунув свої руки до спідньої білизни дитини. Як йдеться в матеріалах справи, «з метою статевого збудження». Брат, коли дізнався, біг за збоченцем із сокирою, а потім викликав поліцію. Адвокат у суді наполягав, що епітелій на одязі дитини не належав його підзахисному. Експерти встановили зворотне.

Адвокат родини потерпілих каже, що в суді першої інстанції просили максимальну міру покарання, передбачену цією статтею Кримінального кодексу. Суд погодився і засудив Петра С. до 8 років позбавлення волі.

1 квітня Тернопільський апеляційний суд скасував вирок першої інстанціїї і пом'якшив покарання: замість восьми років педофіла відправили на шість років до в'язниці. Адвокат потерпілої сторони Віталій Сідоров не виключає, що подаватимуть касаційну скаргу до Верховного Суду України, вимагаючи суворішого покарання.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 156. Розбещення неповнолітніх

1. Вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, вчинені щодо малолітньої особи або вчинені членами сім’ї чи близькими родичами, особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення