З кременецького комунального підприємства "Міськводгосп" можуть стягнути понад один мільйон гривень


З кременецького комунального підприємства "Міськводгосп" можуть стягнути понад один мільйон гривень за збитки, завдані екології, передає Державна екологічна інспекція України.

Територіальні округи Держекоінспекції розрахували 6,7 мільйона гривень збитків за порушення природоохоронного законодавства, здійснені в період з 5 по 11 лютого. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.


За словами посадовця, протягом тижня територіальні округи держінспекції провели 691 перевірку на 285 суб'єктах господарювання. Інспекторами склали 695 протоколів про адміністративні порушення.

Найбільш резонансний випадок порушення було виявлено в Тернопільській області.

"Комунальне підприємство "Міськводгосп" у місті Кременець здійснювало скид зворотних вод з перевищенням нормативів. Дежавна екологічна інспекція подала позов до Господарського суду в Тернопільській області для стягнення з суб'єкта господарювання збитків на суму понад один мільйон гривень", – зазначив Андрій Мальований.

Причетним до злочину загрожує штраф 5100-8500 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Також два факти порушень зі значними збитками були зафіксовані у Житомирській області. Це самовільне водокористування на МКП "Бердичівводоканал" (сума шкоди склала близько 674 тисячі гривень) та викиди забруднюючих речовин в повітря без дозволу на ТОВ "Костопільський фанерний завод" (понад один мільйон гривень).

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення