У Кременці можуть підняти проїзд у громадському транспорті до 10 гривень


Днями у місті Кременець, що на Тернопільщині, відбулося засідання спеціальної комісії щодо доцільності підняття вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування. Згідно розрахунків перевізників, щонайменше ціна однієї поїздки має вартувати 7, а то й 10 гривень.


Та чи збільшиться у Кременці тариф? Питання його підвищення постало давно. Під час засідання комісії, яку очолив міський голова Андрій Смаглюк, спеціалісти міської ради, члени виконавчого комітету, перевізники висловили свої думки та навели аргументи щодо врегулювання питання тарифу на проїзд. Зокрема, керівник ТОВ «Автопарк Транс» Віктор Ключ запропонував присутнім розглянути розрахунок тарифу та прийняти рішення щодо встановлення на міських автобусних маршрутах регулярного тарифу на перевезення одного пасажира із урахуванням зазначених обставин та вимог законодавства, йдеться на сайті Кременецької міської громади.

Було продемонстровано розрахунки підприємців-перевізників, в яких ціна одної поїздки містом повинна становити щонайменше 7 грн. Та перевізники наголошують, що згідно розрахунку тарифу на автобусних маршрутах загального користування міського сполучення, які працюють у звичайному режимі, вартість однієї поїздки повинна становити 10 грн.

Така пропозиція сподобалась далеко не усім, тож члени комісії запропонували не лише провести оцінку розрахунків, а й залучити до цього незалежну аудиторську групу, а також запросити до обговорення громадських активістів. Крім того, на комісії прозвучали пропозиції розгляду можливості запровадження проїзних квитків у громадському транспорті, перегляду графіку руху та зменшення кількості маршрутів.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення