З ким житиме 4-річний Серафимчик з Кременця, якого побив вітчим. Де зараз підозрюваний?


Уже місяць минув з дня, коли страшна новина про побиття 4-річної дитини у Кременці облетіла Тернопільщину. 
Читачі тим часом активно пропонують сім'ї допомогу та збирають кошти, щоб потішити Серафимчика подарунком. Яка доля цієї дитини?


Тоді журналістка, яка побувала у Кременці, щоб розібратись у ситуації, не наважилась на зустріч з дитиною, адже тітка Марія Ільчук, яка забрала дитину у свою сім'ю після складних подій,  розповіла, що навіть сама зайвий раз не турбує племінника. А про той страшний день взагалі старається не згадувати. За її словами, хлопчик перші дні після побиття погано спав, вночі зривався та просив нікого не впускати до їх дому. 

Місць дитина провела із гіпсом на ніжці.

Як почувається малий?

- Серафимчику 2 грудня зняли гіпс. Він почувається вже значно краще, - каже тітка дитини. - Наразі не маємо змоги відвідувати психолога, бо і я, і він маємо ознаки простуди і боїмось десь виходити. Але зараз хлопчик у безпеці, у теплі, ми постійно граємось.

Під час телефонної розмови було чутно, що янголятко щебетало поряд із тіткою. Хлопчик захопливо щось розповідав чи то їй, чи троюрідному братику. 

- За цей час мама хлопчика не дзвонила, не цікавилась, як там дитина. Єдине, що знаю зі спілкування з поліцією, що вона писала заяву про те, що претензій до свого чоловіка не має і просила його не засуджувати, - каже тітка. - Не написала вона поки і згоди на моє опікунство. Тому острах, що дитину можуть забрати в патронатну сім'ю, ще є.

Жінка каже, що усе має вирішити комісія у справах дітей Кременецької міської ради. Але після виборів змінився міський голова, тож засідання відклали. 

Журналістка "20 хвилин" звернулась до нового мера Кременця Андрія Смаглюка із проханням взяти цю справу під особистий контроль. Звернення передали через секретаря. Вона передзвонила  у редакцію та запросила журналістку бути присутньою на засіданні міськвиконкому, на якому будуть розглядати питання щодо подальшої долі Серафима. 

Чому нападник не за ґратами?

За попередньою інформацією, у справі побиття дитини триває досудове слідство. Після відкриття кримінального провадження вітчиму дитини - пану Юрію - Шумський суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. До слова, у будинку, який розташований через паркан від того, де зараз мешкає мама Серафима ще з одним, 10-місячним сином. 

Ситуацію на брифінгу прокоментував керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук.

- Щодо судового рішення, яким обрано запобіжний захід чоловікові, то є деякі питання. Якщо брати злочин по важкості - він формально не є важким. Але тут потерпіла 4-річна дитина. Там невідомо, чим взагалі могло це закінчитись. А суд вирішує обрати запобіжний захід -домашній арешт, - сказав він. - Прокурори клопотали про те, що цю людину потрібно ізолювати з огляду на те, що по ньому слухається кримінальне провадження. Але суд вирішив присудити домашній арешт. Ми оскаржуємо це рішення і будемо просити суд в цьому проваджені, яке слухається зараз врахувати ці обставини. 

За коментарем про хід справи ми звернулись до керівника Кременецького відділку ГУНП в Тернопільській області. До спілкування з журналістами він відкритий. Інформацію обіцяв надати згодом.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення