На карантин піде весь клас, якщо хоч в одного учня підтвердять Covid-19


Як пояснив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, якщо хоч в одного учня підтвердять коронавірус - весь клас буде вважатися особами, що близько контактували з хворим, тому їм доведеться піти на 14-денну самоізоляцію.
У разі, якщо хоча б в одного учня підтвердять захворювання на коронавірус, то весь клас відправлять на карантин. Такі рекомендації для навчальних закладів розробили у Міністерстві охорони здоров'я.
Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі телеканалу ICTV, передає РБК Україна.

2МОЗ робить усе можливе, аби процес навчання дітей був безпечним та комфортним. Навчальний процес почнеться в усіх регіонах, за винятком територіальних одиниць із “червоним” рівнем епідемічної небезпеки.

Карантинні вимоги для шкіл з 1 вересня

▪️ На вході до освітнього закладу має бути встановлено антисептики. Всім учасникам навчального процесу рекомендовано мити руки з милом перед кожним уроком.
▪️ Необхідно забезпечити термометрію та наявність ЗІЗ для всіх працівників освітнього закладу. МОЗ також рекомендує встановити різний час початку та закінчення занять і перерв для різних класів та груп.
▪️ У закладах освіти рекомендовано забезпечити розмітку в коридорах і раціональне використання запасних виходів, відокремити зони для різних вікових категорій.
▪️ Функціонування “груп подовженого дня” в школах допускається за умови дотримання затверджених МОЗ рекомендацій.
▪️ Якщо у дитини під час навчання виявили симптоми ГРВІ або COVID-19, на неї треба надіти маску, відвести в окреме приміщення, повідомити батьків. Сімейний лікар за домовленістю з батьками викличе бригаду “швидкої”, якщо цього потребуватиме стан дитини. Відповідно приймається рішення про самоізоляцію чи госпіталізацію.
▪️ Якщо у когось з учнів підтверджено COVID-19, самоізоляції та ПЛР-тестуванню підлягають особи, які мали з ним контакт та не використовували при цьому засобів індивідуального захисту. Рішення про це приймає лікар-епідеміолог під час епідеміологічного дослідження.
▪️ Дітям 1-4 класів можна не використовувати маски. Всі інші учні повинні носити маски, коли пересуваються по школі за межами свого класу. На уроках можна її знімати.
▪️ Харчування в закладах освіти повинне бути організоване на дистанції в 1,5 метри між столами, заборонений “швецький стіл”. Працівники їдалень повинні носити маски, захисні щитки або окуляри, одноразові рукавички. Варто скласти графік харчування школярів/студентів та слідкувати за суворим дотриманням правил особистої гігієни.
Алгоритм дій, якщо в учня або вчителя виявили симптоми COVID-19 

Світлина від Міністерство охорони здоров'я України.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення