На Кременеччині відновлюють відому скульптуру «Кременецьку Мадонну»

  тернопіль,     новини тернополя,     новини тернопільщини,     тернопільські новини,      кременець,      Кременецька Мадонна
Волонтери відновлюють відому скульптуру «Кременецька Мадонна». Скульптуру із двох частин уже відлили  із якісного бетону. На разі тривають роботи по самому постаменту. Про це повідомляє Типовий Кременець.
[ads-post]Як зазначає священнослужитель Володимир Буграк, відновлення скульптури є благодійною ініціативою людей. Мешканці виконують роботи безкоштовно та надають допомогу матеріалами. Усі охочі також можуть долучитися до відновлення скульптури.
«Пожертву можна скласти на касі в храмі, обов'язково попросіть, щоб в журналі пожертв зробили відмітку "на скульптуру Богородиці". Вам також дадуть листочок "за здоров'я", де прошу написати своє ім'я та прізвище, а також імена (вже без прізвищ) членів вашої сім'ї-родини. Всі ці записки будуть прочитані на богослужінні в день посвяти, закладені в капсулу і вмонтовані в фундамент, тільки після того звершимо посвяту скульптури», – каже Володимир Буграк.
До слова, за деякими версіями скульптура «Кременецька Мадонна» є витвором мистецтва видатного художника Георга Пінзеля, яка до початку 1950-років прикрашала площу навпроти Єзуїтського костелу у Кременці (нині Собор Преображення Господнього).

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення