Кременецькі перевізники і транзитні маршрути: чому одні чекають, а інші працюють 📹

До газети “Діалог” та сайту Кременець. City звернулися місцеві Кременецькі перевізники, з тим, що вони не можуть здійснювати маршрути до обласного центру через карантинні обмеження. І зазначають, що тим часом, транзитні маршрути заїжджають в місто і забирають Кременецьких пасажирів.
[ads-post]
Фото і відео, котрі підтверджують таку діяльність надіслали у редакцію. А от в Тернопільській ОДА повідомляють, що транзитним перевізникам такого дозволу теж ніхто не давав і рекомендують в випадку порушень звертатися у поліцію.
Ось що кажуть перевізники:

- Чому одним дозволяють здійснювати таку діяльність, а іншим забороняють? - каже перевізник Василь Пахолюк,  котрий на маршруті Кременець- Тернопіль з 2006 року.

Додає, що зверталися в Кременецьку РДА, там називають дату, коли можна буде здійснювати маршрут, попередньо - з  22 червня.

- Дивно, що виникає така ситуація, бо транзитні маршрути мали б їхати об’їзною, але ж ніхто так не їде, - каже Віктор Стецюк, на своєму маршруті чоловік вже 20 років.

Перевізник Микола Бурштинський обурюється.

- За “лохів” нас тримають, чи як? Чому прохідні автобуси можуть брати людей, а своїм не можна їхати. Як це зрозуміти?

- Чернівецька область теж має багато випадків захворюваності, але автобуси їздять через Кременець. От як Чернівці- Пінськ. Заїжджають на станцію перевізники з  Рівненщини та Луцька. Вперше виникає така проблема, - каже Олег Коляда.

Гуменюк Петро додає, що як підприємець, перевізник не має жодного захисту.

- Якщо трапляються ДТП, чи ще якісь ситуації, ми не захищені. Я от працюю офіційно. Ми платимо податки в місто, за страховку, проходимо техогляди, але ж нам ніхто не поверне кошти лише тому, що був карантин. Незважаючи на те, що машина стояла.

Олег Волощук, Петро Нестерук:

- Виїхати ми не можемо. Нас легко перевірити на рейсі. В інших областях є зріз хворих більший, але тормозять Кременець. Почаївські, Вишнівецькі, Лановецькі їдуть, а от Кременець  чомусь, ні.
Проте начальник відділу транспорту управління регіонального розвитку, інфраструктури Тернопільської обласної державної адміністрації Михайло Олійник, до якого ми звернулися за коментарем, зазначив, що транзитний транспорт теж не має дозволу забирати пасажирів з Кременця. І рекомендує  у випадку порушень звертатися у поліцію.

- Офіційно автостанція не працює. Дозволу для транзитного транспорту теж немає. Усі міжобласні маршрути, які здійснюють транзитні перевезення через населенні пункти мають рекомендації державного санітарного лікаря і повинні керуватися його постановою, як здійснювати пасажирські перевезення через регіон, в якому є карантинні обмеження.

Додає, що рішення приймає регіональна комісія, і зараз діють обмеження по Кременецькому районі. А коли саме дозволять здійснювати маршрути визначатимуть наступної середи. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення