Почаїв та Кременець 90 років тому 📷

Сьогодні екскурсії по містах Великої Волині є дуже популярними серед лучан, адже для того, що отримати нові враження від подорожі, дізнатись щось нове та при цьому не витратити багато коштів, можна успішно мандрувати сусідніми областями.

Одним із найпопулярніших напрямків є Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник.


Не дивлячись на те, що виник заповідник не так давно, а саме в 2001 році, популярність серед туристів Кременця та Почаєва з’явилась давно і це не дивно, адже прогулюючись по старовинних вулицях міст, спілкуючись з їх мешканцями, розглядаючи архітектуру попередніх століть, розумієш скільки таємниць приховує в собі Кременець та Почаїв.
Недавно вдалось натрапити на колекцію панорамних світлин Почаєва та Кременця міжвоєнного періоду, які досить презентативно показують вищезгадані міста. Лучани можуть впізнати на фото чи не найбільшу сучасну православну святиню Волині Почаївську Лавру, волинських вірян, духовенство 1930-х років.
Місто Кременець теж виглядає досить цікаво на світлинах і абсолютно не поступається сучасному, можливо навіть деякі архітектурні споруди мають кращий вигляд, бо ще не зазнали руйнувань в часи Другої світової війни.
До речі сьогодні на балансі Кременецько-Почаївського заповідника перебуває 17 пам'яток, які відносяться до XIV-XX століть, усі вони розташовані у містах Кременець і Почаїв.
Найцікавішими серед них колекції є звичайно руїни Кременецького замку, Свято-Миколаївського собору, ансамблі архітектурних споруд Кременецького Свято-Богоявленського монастиря, Кременецького єзуїтського монастиря та Почаївської Свято-Успенської лаври.
Але після перегляду сьогоднішньої фотопідбірки все таки пропонуємо лучанам на власні очі, хто ще не був, пересвідчитись в красі Волиського краю, і відвідати Почаїв та Кременець, тому що в осінню пору вони особливо прекрасні.
null

null
Почаїв. Джерело фото: www.nac.gov.pl
Джерело: TeNews  

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення