У Кременці врятували літаючого хижака


Хижого птаха вдалося врятувати і випустити на волю працівникам НПП «Кременецькі гори».
[ads-post]Днями яструба принесли в установу, аби його оглянули фахівці-орнітологи. З’ясувалося, що з літаючим хижаком усе гаразд і його відпустили у природне середовище.
– До Національного природного парку «Кременецькі гори» доставили травмованого яструба великого. При огляді серйозних травм не спостерігалося і птаха випустили на волю, – розповідають у Національному природному парку «Кременецькі гори».
Довідка:
Яструб великий – хижий птах роду яструбів родини яструбових ряду Соколоподібні. В Україні гніздовий, кочовий, зимуючий вид. За розміром дещо більший від сірої ворони. Виражений статевий диморфізм – самиці більші за самців. Забарвлення верху тіла темне, сіро-буре, нижня частина білувата з поперечними сірими смужками. У дорослого самця над очима виражені білі «брови». Колір очей у дорослих особин червоний або червоно-коричневий, у молодих особин – яскраво-жовтий. У молодих птахів верхня частина, голова і зовнішня частина крил бурі, груди білі з вертикальними бурими смугами.
Маса самців 630-1100 г, довжина в середньому 55 см, розмах крил 98—104 см. Самиці трохи більші: маса – 860-1360 г, довжина – 61 см, розмах крил – 105-115 см.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення