Почаїв стає ще одним епіцентром поширення COVID-19 на Тернопільщині 📹


Якщо ще кілька днів тому епіцентром поширення коронавірусної інфекції на Тернопільщині вважали Монастириськ, то тепер ця хвороба набирає стрімких обертів на Кременеччині.
[ads-post]До цього з’явилися підозри, що під час відвідин Почаївської лаври на коронавірус захворіли четверо громадян Молдови. Проте, ця інформація остаточно так і не підтвердилася.

Наразі точно відомо про чотирьох працівників Почаївської лікарні, які захворіли на COVID-19.

– Іще один епіцентр поширення коронавірусу може з’явитися у Тернопільській області. Раніше від COVID-19 злягли медики Монастириського району – їхня кількість уже доходить до 40. А тепер аналогічний сценарій розгортається в Почаєві. Недугу діагностували в чотирьох медсестер. І тепер 27-х контактних медиків закрили на обсервацію. Як і лікарню, де вони працювали, – йдеться у сюжеті ТСН.
Як розповів журналістам головний лікар Богдан Кучер, двоє медсестер наразі перебувають на обсервації вдома, двоє медиків – у лікарні у задовільному стані.

Про те, що ситуація наближається до критичної говорить й міський голова Почаєва Василь Бойко.

– У нас обмаль засобів індивідуального захисту. Дещо купили волонтери, – каже очільник.

Два з семи місць в інфекційному відділенні Почаївської лікарні уже зайняті хворими медиками. З двох апаратів штучної вентиляції легень справний лише один.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення