Надзвичайний стан не введуть, але посилять карантинні заходи: яка ситуація в Почаєві

В інтернеті все з'являється все більше інформації про те, що  місцева влада Кременеччини просить ввести в районі надзвичайний стан. Чи дійсно це так, та яка ситуація в Кременецькому районі зараз, цікавилися «20 хвилин».
[ads-post]Перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич розповів, що інформація про введення надзвичайного стану не відповідає дійсності.
─ Якщо говорити коротко, то за 25 квітня плюс 27 чоловік по Кременецькому районі з підтвердженим коронавірусом, -  каже В'ячеслав Онишкевич. – Вчора ми прийняли рішення про розширення блокпостів. Тобто кількість блокпості не зміниться, але деякі з них ми перемістимо ближче до меж Кременецького району. Наприклад, блокпост, який розміщувався зі сторони Старого Почаєва, зараз ми перемістили на межу зі Львівською областю зі сторони Радивилова.
Також В'ячеслав Онишкевич повідомив, що місцева влада планує розширити карантинні заходи, але про введення надзвичайного стану мова поки не йде. Наразі місцева влада тільки перемістила деякі блокпости.
─ Після цього ми вже будемо протягом п'яти днів спостерігати за зміною динаміки, якщо динаміка буде позитивною, тоді звернемося до обласної влади, стосовно посилення карантинних заходів, ─ каже пан В'ячеслав. ─ А щодо Почаївської Лаври, то якихось офіційних коментарів я давати не хочу, адже в інтернеті вже і так вистачає інформації про те, що ми звинувачуємо Лавру в поширенні коронавірусу.

Обмеження як під час надзвичайного стану



Юрист Ростислав Небельський пояснив, що такі обмеження, які діють зараз, мали би діяти при надзвичайному стані. Тобто їх мали би запровадити тільки після введення надзвичайного стану.
─ Україна, на відміну від інших країн, на даний час не відмовилася від своїх зобов'язань по гарантуванню прав людини. А зараз якраз ці права людини порушуються такими заходами, які не мають правового підґрунтя не тільки на рівні Європейського суду, але й на рівні України вони є позаправовими, – каже юрист.
Пан Ростислав повідомив, що контрольно-пропускні пункти передбачені законом, але вони не можуть носити характер примусу та заборонити в'їзд чи виїзд.
А на вашу думку, чи варто вводити надзвичайний стан в Кременецькому районі? Діліться своїми думками в коментарях

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення