Чи доставлять російський "гуманітарний конвой" до Почаївської Лаври?


Кількість інфікованих коронавірусом на Кременеччині стрімко зростає. Епіцентром є місто Почаїв. За інформацією Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом, станом на 26 квітня на Кременеччині зафіксовано 110 випадків Covid-19, два з них – летальні. Від недуги померли дві місцеві мешканки: 19 квітня не стало 43-річної жінки, а 26 квітня – 77-річної.  Відбулося позачергове засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Кременецькій райдержадміністрації пише  НОВА Тернопільська газета.
[ads-post]“Окрім додаткових обмежувальних заходів на території міста Почаїв та Кременецького району, зважаючи на критичний ріст захворюваності на COVID-19 та протидії поширенню епідемії коронавірусу, вирішили максимально посилити заходи надзвичайної ситуації, а при позитивній динаміці протягом 5 днів звернутись до влади щодо посилення дієвих карантинних заходів безпеки для мешканців Кременецького району”, – повідомив в.о. голови Кременецької райдержадміністрації В’ячеслав Онишкевич.

Як не прикро, але Почаївська Свято-Успенська і Києва-Печерська лаври стали осередками розповсюдження коронавірусу. У складній ситуації “порятунок” запропонувала… Росія. Російська Федерація хоче привезти для охопленої коронавірусом Києво-Печерської лаври вантаж із «гуманітарною допомогою». Таку інформацію оприлюднила уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова. Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова попросила свою українську колегу допомогти з доставкою до лаври гуманітарного вантажу від російських «вірян», бо міністерство соціальної політики України «не відповідає». Росіяни нібито зібрали дві тонни ліків, дезінфікуючих засобів, масок, рукавиць й інших засобів для боротьби з коронавірусом в Україні.

«Я отримала звернення Тетяни Москалькової. Ініціатор звернення, який хоче надіслати вантаж, має звернутися до міністерства соціальної політики. Тільки там можуть вирішувати питання оформлення і ввезення вантажу як гуманітарної допомоги», – повідомила уповноважена з прав людини в Україні.

Денісова наголосила, що не вирішує таких питань, а тільки контролює дотримання прав.
“Росія хоче доставити “гумконвой” Києво-Печерській Лаврі через захворювання попів московського патріархату на короновірус. Підключили до акції навіть публічних осіб, російських артистів та інших прибічників режиму Путіна. Все це для того, щоб інформаційно “натягнути на вовка шкіру вівці”, – написала  у Facebook народний депутат із фракції “Європейська Солідарність” Ірина Фріз. – Росія стоїть за тим, що саме УПЦ МП закликала вірян не боятися та йти на Великодні свята до їх храмів. Фото із Святогірської та Почаївської лаври в пасхальні дні є доказом того, що порушувались не лише карантині заходи, а й того, що в такий спосіб Кремлем через московську церкву в Україні проводилась спецоперація на наших теренах”.

Депутатка також наводить ймовірний план такої операції спецслужб Кремля:

Перший крок. Створення в лаврах – Києво-Печерській, Святогірській, Почаївській – спалахів на захворювання COVID-19.

Другий. Збір “гумдопомоги” та вимога РФ до України – прийняти її. Цей вантаж доставлять під військовою охороною та в супроводі представників розвідки, як це було, наприклад, в Італії.

Третій. Взяття де-факто цих територій під абсолютний контроль із метою проведення акцій з дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті, створення картинки для ЗМІ, дискредитація України тощо.

“Допуск під будь-яким виглядом цих “гуманітарних” вантажів до Києва чи інших міст є прямою зрадою національних інтересів держави”, – наголошує Ірина Фріз.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення