Мешканець Кременеччини напав на студентку з ножем. Тепер відсидить 7 років

До шести років ув’язнення засудили за розбій і ще до семи – за грабіж уродженця с.Жолоби Кременецького району. Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно визначили покарання:  позбавлення волі на строк сім років.
[ads-post]очаток строку відбування покарання рахуватимуть від 25 січня 2019 року.

В чоловіка за спиною – не один рік колонії. Вперше його засудили в жовтні 2001-го. Останній раз звільнився з місць позбавлення волі 9 січня 2019 р. Того ж місяця вже встиг накриміналити на новий термін.

20 січня 2019 року приблизно о 22 годині 10 хвилин чоловік з приватного будинку викрав дві сумки. Вже ввечері 24 січня з ножем напав на студентку на залізничному вокзалі в смт.Підволочиськ.

Вину не визнав і стверджував, що до злочинів не має стосунку
-       Під час спілкування, шляхом обману відвів її на ділянку місцевості поблизу території с.Супранівка Підволочиського району, - йдеться у матеріалах справи. – Переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, наніс дівчині заздалегідь підготовленим ножем, яким мав із собою, один удар в область поперекової ділянки спини, спричинивши їй тілесні ушкодження у вигляді колото-різаної рани. Коли студентка на вимогу нападника ставила свою сумку на землю, то зловила лівою рукою ніж в його руках. Та сильно порізала свою руку.

Тим часом чоловік викрав її мобільний телефон марки «Huawei», який знаходився в кишені її куртки, а з сумки «витрусив» зарядний пристрій до мобільного, навушники, гаманець, в якому були 250 грн. та картка «ПриватБанку».  А потім накивав п’ятами.

Допитаний в суді обвинувачений свою вину не визнав і показав, що вказаних злочинів він не вчиняв і йому про їх вчинення нічого невідомо. Натомість докази, зібрані у справі, а це покази потерпілих і свідків, висновки експертиз, протоколи проведених слідчих дій, - говорили про зворотне.

Збрехав, що має бути автобус і повів "короткою дорогою"
Допитана в суді дівчина розповіла, що їхала до Тернополя із Хмельницького. У Підволочиську мала пересісти на інший потяг, однак, в касі їй повідомили, що той буде приблизно за 4 години. Потім до неї підійшов чоловік, поцікавився, куди вона їде. Та запевнив, що йому в той же бік і розповів дівчині, що з автостанції скоро має бути автобус на Тернопіль. Запропонував, аби встигнути на нього, піти коротшою дорогою. Якоїсь миті зловив дівчину за ліву руку і приставив до спини ніж та наказав стати на коліна. Дівчина відмовилась. Почула інший наказ: дістати все із сумки та кишень. Коли нападник зник, поранена дівчина побігла в бік будинків, де покликала на допомогу.

Чоловіка затримали за гарячими слідами. Вже наступного дня студентка упізнала в чоловікові свого нападника.

-       Оцінюючи зібрані докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що винуватість обвинуваченого знайшла своє повне підтвердження в ході судового розгляду кримінального провадження, - йдеться у вироку. 

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення, а засудженим - з часу отримання його копії.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення