У Почаївській психлікарні, де усі масово похворіли на коронавірус, виявили пацієнтів навіть з-за кордону

У Почаївській психлікарні на COVID-19 захворіли пацієнти та лікарі ...
На Тернопільщині у Почаївській психіатричній лікарні станом на 27 квітня було зафіксовано 28 випадків захворювання на коронавірус COVID -19.

Про це повідомила у Фейсбуці головний лікар закладу Лариса Василюк, передає Офіс Омбудсмана України.

Сама Василюк наразі перебуває на лікуванні у Тернопільській центральній обласній лікарні у зв’язку з виявленим у неї COVID -19. Крім неї ще один лікар Почаївської психлікарні перебуває у реанімаційному відділенні обласної лікарні з діагнозом COVID-19.

Також коронавірус виявили у 26 пацієнтів.

"Станом на 27 квітня у 26 пацієнтів відділення для чоловіків було лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію COVID-19. Четверо з них переведено до центральної міської лікарні м. Почаєва, у решти перебіг захворювання наразі проходить у легкій формі", - розповіла Василюк.
[ads-post]За словами лікаря, у разі загострення, хворих направлятимуть до Кременецької центральної районної та Почаївської міської лікарень.

При цьому 25 квітня додатково було здійснено забір зразків матеріалів для тестування на коронавцрус лише у 30 пацієнтів та персоналу, оскільки не вистачило пробірок для забору крові.

"Придбання пробірок профінансовано, і після їх отримання лікарнею будуть здійснені дослідження у решти пацієнтів і працівників. Результати досліджень очікуються", - повідомила Василюк.

Почаївська обласна психоневрологічна лікарня розрахована на 100 ліжко-місць, на сьогодні у закладі перебуває 62 особи.

За словами головного лікаря, з 12 березня у лікарні запроваджено карантинні заходи: на планове лікування не приймаються нові пацієнти, а ті пацієнти, стан яких дозволяє лікуватися в амбулаторних умовах, виписуються.

Працівники забезпечуються індивідуальними засобами захисту у межах виділеного фінансування, проте додаткового фінансування не виділено, а наявних засобів недостатньо.

Також у лікарні запровадили температурний скринінг всіх працівників перед робочою зміною та жорсткі обмеження для спілкування з відвідувачами і між пацієнтами відділення для чоловіків і жінок. Також лікарня закупила дезінфікуючі засоби.

У закладі на стаціонарному лікуванні перебувають понад 40 пацієнтів, які потребують влаштування до закладів соціального захисту населення. При цьому частина з них є мешканцями інших областей і навіть країн, а у деяких втрачені документи, що посвідчують особу.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення