На Кременеччині злодій вкрав машину і здав її на металобрухт. Вторгував 4 тисячі

Після того, як отримав гроші, злодій ще й почистив два магазини. В одному потягнув пляшку коньяку «Наполеон» і втік від охоронця. В іншому – дві пляшки слабоалкоголки.
До одного року і трьох місяців в’язниці засудили уродженця Кривого рогу, який вересневого дня 2019 року накриміналив на Кременеччині.
[ads-post]Спочатку за допомогою колеги на «євробляхах» угнав машину та здав її в пункт прийому кольорових металів, а після цього ще й примудрився поцупити у різних крамницях пляшку дорогого коньяку і дві слабоалкоголки. В обох випадках і охоронець, і касир це бачили та намагались зупинити чоловіка. Але той накивав п’ятами.

18 лютого 2020 року Кременецький райсуд оголосив чоловікові вирок – 1, 3 р. тюрми. Щоправда, у термін перебування за ґратами йому зарахують час, коли він перебував під вартою з моменту затримання – від 11 грудня 2019 року. Рахуватимуть час в ізоляторі тимчасового тримання «день за день».

13 вересня 2019 року приблизно о 12 год. 00 хв. в обвинуваченого виник злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом, а саме автомобілем марки ВАЗ - 2106, - йдеться у матеріалах справи. - Вказаний автомобіль перебував на лісовій дорозі поблизу с. Жолоби Кременецького району Тернопільської області, що прилягає до автомобільної дороги обласного значення «Кременець-Дунаїв».
В подільники взяв колегу, в якого був Opel. Щоправда, не повідомив того, що авто чуже. Запропонував йому відбуксирувати «шістку» до пункту прийому брухту кольорових металів, що знаходиться у с.Великі Млинівці Кременецького району. Почепивши трос, іномаркою потягли ВАЗ. Там продали його за 4 000 гривень.

Наступного дня, перебуваючи в магазині «Вопак», що у Кременці, проходячи біля стелажа із спиртними напоями, взяв пляшку коньяку «Наполеон» вартістю 147,70 грн. Заховавши її у внутрішню кишеню куртки, пройшов повз касу. Проігнорував зауваження охоронця зупинитись, а коди той намагався його затримати, вирвався і втік.

Через 10 днів в іншій крамниці потягнув зі стелажа із слабоалкогольними напоями дві банки напою «РЕВО». Касир намагався його зупинити, але марно.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, розкаявся у скоєному. Він також пояснив, що погоджується на скорочену процедуру розгляду кримінальної справи і що всі дані про скоєний злочин вірно викладенні в процесуальних документах кримінальної справи.

Представник потерпілого в судовому засіданні пояснив, що має претензії до потерпілого, оскільки той не відшкодував йому збитки та просить призначити міру покарання позбавлення волі.

Доведеться також відшкодувати витрати за проведені судові експертизи, в користь держави з нього стягнуть 3 454 грн. 22 коп.

На вирок може бути подана апеляція на протязі тридцяти днів з дня його проголошення до Тернопільського апеляційного суду через Кременецький районний суд Тернопільської області.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення