Як пережити пандемію/допомогти місту/не захворіти на коронавірус – радить кременчанка з Китаю


 Світлана Дзюма, яка разом із сім'єю проживає в Китаї, – країні, яка вже пережила пандемію коронавірусу COVID-19, на своїй сторінці у Facebook продовжує розповідати про те, як там побороли недугу і що робити українцям, щоб пережити складний карантинний період.

На основі висновків кременчанки публікуємо підбірку необхідних кроків, які зробив Китай, щоб швидко і з якнайменшими втратами побороти коронавірус.
[ads-post]Маска в Китаї – це норма
Попри поширену думку в медіа і навіть в медичних колах про те, що маска не захистить від зараження, для жителів Китаю в умовах карантину вона є обов'язковою. Та й не тільки під час спалаху вірусних інфекцій.

"Знайшла фото трьохрічної давності. Тут Михайлику два рочки, а мені... хай буде 18. Для жителів Китаю маска – це норма. У нас інколи буває такий смог, що видимість 2-3 метри..." – розповідає жінка в одному з постів.

 Фото з архіву Світлани Дзюми



Сидіти вдома і не наражати один одного на небезпеку
"Легковажність може призвести до таких подій, як в Італії," – переконана Світлана. І вкотре просить людей, зокрема матерів з малими дітьми, не виходити на вулицю.

"Так, було складно морально. Саме морально. Але ми розуміли що це набагато безпечніше, аніж продовжувати контактувати з іншими".


Донести важливість карантину близьким
"Тому, молодь, хочу звернутись до вас. Якщо ваші батьки не розуміють- поясніть їм. Для них це буде безпечніше. А ще краще, якщо ви живете від них окремо, просто об'єднайтесь. Заберіть на два тижні до себе. Уявіть що це така відпустка. (До речі, за увесь цей час, я ще раз зрозуміла, що немає нічого важливішого окрім сім'ї та родини). Підтримуйте та любіть один одного," - пише кременчанка.


Перекриття в'їзду в місто
"Є лише один варіант! На час карантину закрити усі в'їзди в місто (лише для доставки продуктів на екстрених служб повинне бути виключення!).
Саме в'їзди. Виїхати можна, а от заїхати ні. Це було би просто супер. Лише так, ми би змогли перебороти коронавірус".


Найголовніше – мінімізувати соціальні контакти
"Найголовніше – не контактуйте з людьми. Тримайте дистанцію.
Коли виходите на вулицю, одягайте маски, рукавички, окуляри. Не видумуйте, що маски не допомагають. Шийте самі, багаторазові. Котрі можна прати та прасувати. На вулиці, не торкайтесь очей, носа, та рота!" – стоїть на своєму Світлана Дзюма.


Дезінфекція і дотримання правил особистої гігієни
"Дезінфекцію ніхто не відміняв, – наголошує жінка. –
Вологе прибирання, провітрювання квартири. Одяг, взуття, в якому ми з поважних причин виходили у місто (особисто я, лише за продуктами, відео я виставляла у попередніх постах) теж дезінфікували!"

Гігієна обов'язкова.


Все у ваших руках
Кожен пост, відео і допис Світлани Дзюми можна підсумувати тезою "все у ваших руках", "все в руках кожного громадянина країни". Йдеться про те, що успіх у боротьбі з пандемією залежить від кожного з нас.

Чиновники також заявляють про те, що не низький рівень медицини буде ключовим фактором у тому, як ми долатимемо коронавірус, а, власне, запроваджені карантинні заходи. Звісно, за умови, що вони "спрацюють". А це знову ж таки залежатиме від поведінки кожного українця: як наймолодшого, так і найстаршого. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення