На Кременеччині наркоман спробував побити рецидивіста і загинув від його рук

Збаразьким районним судом злочинця вдруге засуджено за вбивство і наступні 15 років він проведе за гратами.
Як інформує "Номер один", тяжкий злочин стався в останній липневий день 2018-го у Кременці. Під вечір до неодноразово судимого за тяжкі злочини Василя прийшов не менш відомий правоохоронцям такий собі 39-річний Олексій.
[ads-post]Характерно, що на півдороги потерпілий зустрів знайому рецидивіста й почав розпитувати, де живе Василь. Жіночка поспішала до крамниці за черговою пляшкою алкоголю, то ж не вельми привітно відповіла. І коли десь за годину вона з продуктами та горілкою повернулася додому й побачила у калюжі крові чоловіка, то одразу впізнала незнайомця.

"Наробив я біди", – трохи розгублено промовив 45-річний Василь і простягнув їй викрадені вже у мертвого 547 гривень та зайшов у дім. Жінка – слідом і мовчки спостерігала, як він у пічці спалив сумку потерпілого.

"Що ж ти наробив!", – гірко зітхнула вона, взяла закривавлений ніж і витерла його ганчіркою. Підійшла до чоловіка і нею ж витерла кров із розбитої брови та обійняла за шию. Василь відсторонився, відкоркував пляшку, налив пів склянки горілки і зі словами "виклич поліцію та ""швидку"" випив і зник у темряві.

Молодиця так і зробила, щоправда, також спочатку покликала сусідів: мовляв, повернулася з магазину, а у неї на подвір’ї якийсь пияк лежить. Ті не дуже охоче пішли слідом і трохи здивовано спостерігали, як вона посвітила ліхтариком в обличчя незнайомця та спокійно констатувала: "Він уже холодний", а потім зателефонувала до поліції.

Практично всю ніч правоохоронці оглядали місце події та тіло жертви, взяли відбитки пальців. Аж раптом під ранок на подвір’я повернувся небезпечний рецидивіст. Василь зізнався, що всю ніч просидів неподалік у лісосмузі, міркував, що робити далі, аж нарешті наважився здатись.

Слідчому він розповів, що потерпілий вимагав у нього маковиння.

"Я сказав, що "зав’язав" із наркотою і щоби він забирався геть. Той розлютився і вдарив мене ногою по обличчю. Я стримався, бо ж маю іспитовий строк за останню крадіжку. Але Олекса продовжував лютувати. Кричав на мене та ображав, а потім знову вдарив кулаком в обличчя. Тут я вже не стримався, підхопився, аж бачу на сходах до хати ніж лежить. Я й ударив його в груди один раз – і на смерть", – розгублено зітхнув Василь.

Варто сказати, що його кримінальна біографія вже налічувала п’ять судимостей – за крадіжки, пограбування, наркотики та незаконне поводження зі зброєю. А почалося все в армії, коли він "прославив" не лише батальйон, а й полк. Бо потрапив на лаву підсудних за розбійний напад, зґвалтування та вбивство неповнолітньої. Відтак військовим судом був засуджений до 15 років позбавлення волі.

Ясна річ, після такого "старту" шанси на нормальне життя не тільки дорівнюють нулю, а ще й з величезним мінусом. Погодьтеся, не багато жінок захочуть поєднати долю не просто з рецидивістом, а із садистом-ґвалтівником. Та й хто візьме такого на роботу? От і покотився Василь під колеса життя, а щоб якось "розфарбувати" його барвами, присів на наркотики. Щоправда, невдовзі зрозумів, що горілка дешевша, і почав пити. Постійні похмілля призвели до того, що у свої 45 років, за висновками судової медекспертизи, Василь страждає на розлади психіки і поведінки, проте цілком усвідомлює власні дії та може ними керувати.

Під час розгляду справи районним судом Збаража хтось із суддів поцікавився, чому він сам не спробував надати потерпілому допомогу і не викликав "швидку"?

"Я одразу зрозумів, що вбив його", – спокійно пояснив рецидивіст.

Відтак наступні 15 років він перебуватиме у місцях позбавлення волі.

З етичних міркувань власні імена дійових осіб змінено.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення