Хто затягує справу по вбивству активіста з Кременеччини?

Результат пошуку зображень за запитом "суд"
Розгляд справи щодо вбивства кременецького активіста Віталія Ващенка знову перенесли. Основна причина – неможливість допитати заявлених свідків.
Загалом, у даній справі проходять близько 40-ка свідків. Труднощі їх допиту викликає те, що не всі з’являться на судові засідання. Нагадаємо, з часу вбивства Віталія Ващенка на подвір’ї його будинку в Кременці минуло чотири роки. За цей час багато з тих, хто проходив по справі як свідок чи понятий, виїхали за кордон, змінили місце проживання тощо.
[ads-post]
17 січня, мали продовжити допит свідків, однак жоден із них не прибув. Власне, наразі суд розглядає епізод щодо проведення слідчого експерименту, що відбувся 8 червня 2016 року з Олексієм Цимбалюком. Тоді були присутні двоє понятих, одного із яких уже допитали. Тепер сторона обвинувачення й, зокрема, організатор замовного вбивства Олександр Закутній вимагає допитати ще другого понятого, придираючись до кожної коми у протоколі слідчого експерименту.

«Ми не піддаємо сумніву те, що відображено в протоколі слідчого експерименту, тому підстав для допиту другого понятого не вбачаємо», – значив на запитання суду, чи є доцільність допитати другого понятого, прокурор, який представляє обвинувачення. Його позицію також підтримав адвокат потерпілої Наталі Ващенко.

Утім, головуючий суддя все ж задовольнив клопотання обвинувачених і доручив на наступне засідання доставити свідків, яких ще потрібно допитати.

Розгляд справи перенесли на 14.00 год. 28 січня
[ads-post]

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення