Професором філософії у Волинській духовній семінарії у Кременці був дядько Булгакова


За 67 років функціонування у Кременці Волинської духовної семінарії, на викладацьких посадах працювали багато видатних особистостей, відомих науковців, істориків-краєзнавців та богословів.
[ads-post]
І от мало кому відомо, що професором філософії у семінарії в період із 1887 по 1891 роки був Михайло Булгаков.  Це не автор роману «Майстер та Маргарита» Михайло Опанасович Булгаков, який тоді у 1891 році, лиш народився в Києві. Але відомо, що згадуваним викладачем семінарії у Кременці, був його рідний дядько, тобто брат батька відомого письменника Михайла Булгакова.

Через двадцять років, у 1919 році, через події Першої світової війни та більшовицький переворот,  доля знову привела Михайла Булгакова до Кременця. Разом із Холмською духовною семінарією, Михайло спершу евакуювався до Москви, а вже звідти у Кременець.

Тоді його призначили викладачем філософії, заснованої в Кременці приватної духовної семінарії, яка у 1926 році перейшла на державне утримання. Пропрацювавши довгий час в Кременці Михайло Булгаков вийшов на пенсію і виїхав у місто Холм, де і помер.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення