Справа жахливого вбивства у Вишнівці: свідків до суду доправлять примусово

Суд присяжних продовжує розгляд справи щодо вбивства випускниці  у Вишнівці. Слухання відбуваються в закритому режимі. Санкції за двома статтями Кримінального кодексу, за якими звинуватили Василя Гнатюка, передбачають від 8 років тюрми і до довічного позбавлення волі.

[ads-post]12 листопада 2019 року в Чортківському районному суді Тернопільської області суд присяжних у складі двох професійних суддів та трьох присяжних продовжив розгляд кримінального провадження щодо обвинувачення Василя Гнатюка у резонансному вбивстві Ірини Мукоїди.  Тоді ще 16-річного хлопця звинуватили в особливо тяжких злочинах: за п. 10 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням або насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом) та ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, що спричинило особливо тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Тіло випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня 2017 р. на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного, Василя Гнатюка, затримали через тиждень після убивства. Йому інкримінують, окрім убивства, згвалтування в неприродній спосіб. Приблизно півроку тривало слідство і справу передали до суду. Підготовчі засідання відбувалисть в Тернопільському міськрайсуді, де, окрім іншого, обрали присяжних. Згодом перенесли розгляд до Чорткова, так вирішила колегія апеляційного суду.
Посилання на джерело:

Суд присяжних допитав свідків, зокрема, один із них давав свідчення дистанційно, в режимі відеоконференції зі Збаразьким районним судом.

Також судом вживаються заходи для належного розгляду кримінального провадження в якомога коротші строки, - повідомили у пресслужбі Тернопільського апеляційного суду. - Зокрема, винесено ухвалу про примусовий привід в судове засідання свідків, які не з'явилися до суду без поважних причин. З метою недопущення зривів, наступні судові засідання призначаються на час, попередньо узгоджений зі стороною захисту та іншими учасниками справи.
Вже заплановані наступні засідання у даній справі, в ході яких буде продовжено судове слідство.

Відповідно до ст. 27 КПК України, справа слухається у закритому режимі,  тобто в присутності лише учасників кримінального провадження, оскільки обвинуваченим є неповнолітній і обвинувачення стосується злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, - запевнили у прес-службі.
Довідка
Санкція п.10 ч.2 ст.115 КК України передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі; ч. 3 ст. 153 КК України — від 8 до 12 років позбавлення волі.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення