Збулася велика мрія маленької дівчинки сонця з Кременця

Збулася велика мрія маленької дівчинки сонця з Кременця (фото)
Саме так – дітьми сонця, часто називають людей з синдромом Дауна. Попри свої особливості, вони також мають власні побажання, плани та мрії. Одна з мрій днями здійснилася у 13-річної кременчанки Оленки Мулик. Серед 300 учасників у своїй номінації вона здобула перемогу на Всеукраїнському фестиваль для дітей з особливими потребами «ArtBООМ».
[ads-post]Цьогоріч захід відбувся вперше, та організатори переконують, що він стане традиційним. Участь взяли діти з Тернопільщини, Хмельниччини та Вінничини.

– Майже 300 учасників із Хмельницької, Вінницької і Тернопільської областей змагались у танцювальній майстерності. А перемогу здобула наша Оленка Мулик, 13-річна кременчанка. Попри складний діагноз – синдром Дауна – дівчинка активно виборює своє місце під сонцем і «на повну» радіє життю. Як зізнається мама Оленки – Жанна Мулик, спочатку були сумніви: їхати на захід чи ні, адже дорога не близька. Однак материнське чуття підказувало: треба вирушати, – розповіла активістка Наталія Бабій. 

Попри труднощі, юна кременчанка впоралася із непростим завданням, отримала визнання та багато схвальних відгуків.

– Аплодисменти, компліменти, нові знайомства, а також захопливі майстер-класи, гала-концерт перетворили цей день для Оленки на справжню казку. З емоційним піднесенням і захопленням дівчинка ділиться враженнями й ще більше закохується в танцювальне мистецтво. Поділяючи доньчину радість, Жанна Мулик радить усім матерям дітей з особливими потребами не замикатися в собі, не відгороджувати своїх дітей від світу через їх діагноз. Навпаки відкривати їм довколишнє в яскравих кольорах, в цікавих заняттях, заохочувати їх до роботи над собою, своїми здібностями і можливостями, – пише Наталія Бабій.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення