Громадські активісти вимагають не зрізати дерева на площі у Кременці: акція протесту

Посилання

26 листопада, активісти закликали кременчан на мирну акцію протесту, оскільки зрізання дерев на площі планували на ранок.
[ads-post]Кременчан на акцію прийшло небагато. Прибули і правоохоронці. У комунальників перед початком зрізання дерев просили документи на виконання робіт. Ті, в свою чергу, вимагали від журналістів їх не фотографувати. 


Спершу представники громади міста ГО  "Об'єднані правдою" звернулися до міської ради із петицією від кременчан "Про внесення змін  в проект будівництва благоустрою площі "Майдан Волі". Це було навесні. Тоді прохання кременчан не задовільнили.

Основні питання, які ініціювали, це вартість проекту та попередити знищення дерев на старій площі.

Наталія Петраніч та Надія Медецька висловила прохання інших громадян міста аби всі одинадцять дерев, котрі є на площі, залишили.

“ У місті й так майже не залишилося зелених насаджень. Впевнені, що до проекту можна внести зміни і не зрізати ці дерева. Кому потрібна просто бетонна площадка”, - кажуть активістки.

Нагадаємо, що вартість всього проекту 7 мільйонів 800 тисяч гривень.

За проектом тут заплановано встановити кілька лавочок та фонтан.

На блакитних ялинах, котрі мають зрізати за планом, активісти ще напередодні розмістили надписи “Не зрізайте нас” та “Ми хочемо жити”.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення