У новій Верховній раді від Тернопільщини буде 6 народних депутатів. Досьє

Цього тижня Центральна виборча комісія встановили результати в багатомандатному та одномандатних округах на позачергових виборах Верховної Ради 21 липня. У парламенті 9 скликання будуть працювати 6 народних депутатів з Тернопільської області.  4 з 6 представляють політичний проект Володимира Зеленського – партію “Слуга народу”.
Першим нардепом від Тернопільщини ще задовго до дня виборів “стала” 36-річна тернополянка Людмила Марченко.
У виборчий список “Слуги народу” вона потрапила на  62 місце. Це було гарантоване місце у Верховній Раді.
Людмилі Марченко – 36 років.  Народилася на Черкащині, проживає у Тернополі. Закінчила Тернопільський національний економічний університет за трьома спеціальностями: «підприємництво», «фінанси та оподаткування», «економічна кібернетика». Раніше працювала рекламним агентом в медіакорпорації RIA, директором з реклами радіохолдингу “Ретро та Люкс ФМ.
Зараз займається ресторанним бізнесом та працює  в ТОВ «Епіцентр К» та ТОВ «Нова лінія» провідним фахівцем департаменту навчання та розвитку персоналу. Професійно займається бізнес-тренінгом.
Крім того, проводить навчання для внутрішньопереміщених осіб  у проекті ПРООН «Розвиток навичок підприємницької діяльності серед ВПО та місцевого населення Луганської та Донецької областей».

Інші народні депутати від Тернопільської області визначилися в одномандатних округах.
По 163-му округу у Тернополі перемогу  здобув висуванець партії «Слуга народу» позапартійний Андрій Богданець. За нього проголосували 25,44% виборців.
Майбутньому народному депутату також 36 років. Народився на Рівненщині, проживає в Тернополі. Закінчив Козівську гімназію. У ТНЕУ навчався на факультеті комп’ютерних технологій.
Відомо, що Андрій Богданець працює заступником генерального директора на Тернопільській птахофабриці, власником якої є відомий бізнесмен Петро Сачик.
Майбутній “слуга народу”  був учасником Революції Гідності, а ще брав участь у АТО у складі БПСМОП «СІЧ», підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві.  Має статус учасника бойових дій.

По 164-му округу (центр — місто Збараж. Межі: місто Кременець, Збаразький, Лановецький, Підволочиський, Шумський райони, частина Кременецького району) перемогу здобув також позапартійний кандидат від “Слуги народу”, підприємець Ігор Василів – 21,42% голосів. Діючий нардеп від ВО “Свобода” Михайло Головко програв Ігорю всього 413 голосів.
Ігорю Василіву – 40 років. Народився та проживає у Тернополі. Одружений вдруге. Дружина –  киянка Марія Сметаніна, заступник голови ГО «Автомайдан». Від шлюбу з першою дружиною Ігор виховує сина. За спеціальністю – інженер-електрик. Закічив в 2002 році ТНТУ.
З 2006 року до сьогодні є суб’єктом підприємницької діяльності (ФОП Василів І.В.). Активний учасник Революції Гідності.Очолював Тернопільський осередок ГО «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан». Член громадських рад при Укравтодорі, ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

На 165-му округу (центр — місто Зборів. Межі: місто Бережани, Бережанський,  Зборівський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони, південна частина частина Кременецького району та мікрорайони Кутківці і Пронятин міста Тернополя) перемогу здобув директор Корпорації “Агропродсервіс” Іван Чайківський. У нього найвищий серед кандидатів у Тернопільській області показник підтримки виборцями – 35%. На вибори йшов самовисуванням.
Івану Чайківському – 47 років.  Народився в селі Настасів Тернопільського району, проживає у Великому Ходачкові Козівського району. У ТНЕУ здобув ступінь магістра економіки та менеджменту інвестицій.
З 1992 року почав реалізовувати себе у власній справі. У 26-річному віці був обраний головою правління Товариства власників «Колос» (с. Настасів Тернопільського району). У цьому ж селі створив і очолив «Агропродсервіс» – одне із перших приватних аграрних підприємств в Україні. Зараз це одне з найбільших агропромислових об’єднань Тернопільської області, яка включає вирощування с/г культур, тваринницькі комплекси, зернозберігальні та м’ясопереробні підприємства. Відомий своїми меценатськими проектами.

Переможцем на 166-му окрузі (центр — місто Теребовля. Межі: Бучацький, Гусятинський, Монастириський, Теребовлянський райони) вдруге поспіль  став самовисуванець Микола Люшняк. За нього проголосували  31,05% виборців.
У Верховній Раді  попереднього скликання входив до складу фракції Блок Петра Порошенка. Працював у профільному комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин.
Миколі Люшняку – 45 років. Народився  у Бережанах, проживає в cелі Петриків Тернопільського району. Одружений. Батько чотирьох дітей.
У 1996 році закінчив  Львівський національний аграрний університет за спеціальністю «Плодоовочівництво і виноградарство». Кандидат сільськогосподарських наук.
До першого обрання у Верховну Раду працював у аграрному секторі. Очолював ТОВ «Галич Агро-Стек» (м. Тернопіль), був генеральним директором ТОВ “Золотники Агро”.

Переможець зі 167-го округу (центр — місто Чортків. Межі: Борщівський, Заліщицький, Чортківський райони) ,  позапартійний висуванець політичної сили “Слуга народу” Володимир Гевко. За нього проголосували  22,21% виборців.
Чоловікові 43 роки. Народився в смт Товсте Заліщицького району, проживає у Тернополі. Брат гумориста та актора Віктора Гевка, який був довіреною особою Володимира Зеленського на президентських виборах.
Кандидат економічних наук, засновник та директор компанії «Профі-центр».   З 2017 року – докторант Тернопільського національного технічного університету ім.І.Пулюя. З 2015 року  Голова Регіональної ради підприємців Тернопільщини.  Член Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення