Через які захворювання тисячі водіїв можуть позбавити водійських прав?


Найближчим часом тисячі водіїв ризикують бути позбавлені водійських прав. Причиною цього стали захворювання, які можуть завадити сісти за кермо.

Вже опубліковано наказ, згідно з яким водії, хворі на сколіоз, гіпертонію чи геморой не матимуть змоги водити автомобіль. Окрім того, це розпорядження стосується тих, у кого є проблеми зі слухом, серцем, судинами та сльозовими мішками.
У випадках з особливо серйозними хворобами, наприклад, проблеми з серцем, проходити медогляд доведеться щороку, а рішення про видачу прав буде прийматися в окремому порядку.
Тим, хто за кермом вже не перший рік, також не варто розслаблятися. Їм доведеться проходити медогляд кожні десять років.
Не забуваймо також, що ще в 2018 році році водіїв зобов’язали проходити психологічний і наркологічний медогляд. Таким чином Кабмін намагається по максимуму наблизитися до європейських стандартів. Нові розпорядження увійдуть в силу у 2020 році.
Варто звернути увагу, що у Європі законодавство слідкує за станом здоров’я водіїв. Тим не менш, до таких крайнощів там поки що не дійшли.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення