На тернопільській "Алеї Слави" з'явиться зірка Андрія Пушкаря


Напередодні Дня незалежності України на "Алеї зірок" у Тернополі з'являться чотири нових зірки. Рішення про це прийняли на засіданні міськвиконкому 31 липня. 

"Нові зірки на "Алеї Слави" ми встановлюємо кожного року. Цього року ми хочемо вшанувати імена Ігоря Пелиха, Ізидора Доскоча, Андрія Пушкаря, а також 30-річчя громадської організації товариство "Вертеп". Чиї імена помістити на почесній алеї ми вирішували за зверненнями від громадськості. Усі імена тут настільки відомі та достойні, що жодних питань не виникало, - каже начальник управління культури Тернопільської міськради Олександр Смик.
 Члени виконкому одноголосно підтримали рішення. Зараз на Алеї слави у Тернополі 20 зірок, - пише "20 хвилин". Традиційно відкриття відбувається напередодні Дня Незалежності. 
Довідка
Андрій Пушкар - український спортсмен-рукоборець, тренер, заслужений майстер спорту України. Народився та жив уКременці. 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів — чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів… В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу — з понад 30 країн. 14 листопада 2018 року загинув на Рівненщині в автомобільній аварії.
Ігор Пелих - український телеведучий, тележурналіст, шоумен, продюсер. Засновник і генеральний продюсер продакшн-студії «Роги і Копита Продакшн». Пелих народився 3 лютого 1974 року в Тернополі. У 1997 році працював на радіо "Столиця", пізніше - на телекомпанії "1+1". З 2000 року працював на ICTV адміністратором сайту каналу, а потім ведучим і продюсером. Загинув через дорожньо-транспортну пригоду в Києві.
Ізидор Доскоч - педагог, головний диригент дитячого хорового колективу «Зоринка», директор дитячої хорової школи «Зоринка» . Заслужений працівник освіти України. Володар другої премії 28-ого Міжнародного хорового конкурсу імені Г. Дімітрова, лауреат Міжнародного хорового фестивалю «Краківські зустрічі з церковною музикою», володар першої премії ХХХІІ-го Міжнародного фестивалю церковної музики «Гайнівка 2013» та інших фестивалів.
Товариство "Вертеп" - культурно-просвітницьке товариство в Тернополі. Виникло наприкінці 1988 року, в середовищі студентів Тернопільського державного педагогічного інституту (нині ТДПУ), молодих службовців, робітників, які вирішили відродити і показати тернополянам Різдвяний вертеп.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення