Що буде з курсом на наступному тижні, після подорожчання долара до 27 гривень

Валютний тиждень завершився подорожчанням безготівкового долара на 13 копійок, і нової психологічної позначкою - 27,01-27,05 грн./$. Таким чином, з 11 по 15 березня "американець" сукупно подорожчав на 66 копійок.

Фінансисти продовжують хором говорити про зростання попиту на валюту. "Залежність малооб'ємного ринку від ситуативних інтересів великих гравців і бажання учасників міжбанківського і готівкового ринків прикупити валюти" про запас на зростаючому тренді активізувало гру на підвищення, в результаті гривня пройшла екватор березня на тритижневому мінімумі", - підкреслив директор Казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.
Готівковий долар через все це подорожчав перед вихідними ще на 10 копійок: до вечора 15 березня середня вартість долара на продаж людям перебувала вже в рамках 27,10-27,20 грн ./$. В цих рамках торгували Кредобанк, Піреус Банк, Ощадбанк, Мегабанк, Укргазбанк, Альфа-Банк, УкрСиббанк, ОТП Банк, Райффайзен Банк Аваль, Приватбанк. Мінімальна вартість валюти підскочила відразу на 19,5 копійок, і вийшла на 27,0450 грн ./$, а максимальна залишилася на старому рівні - 27,40 грн ./$. При цьому викуп "американця" у населення перебував в рамках 26,65-27,04 грн ./$.
На наступний тиждень фінансисти дають різні курсові прогнози: від стабілізації і зміцнення гривні до невеликого подорожчання долара. "У понеділок міжбанк буде відкриватися в рамках 27,0-27,05 грн ./$, і цілком може рухатися до 27,0 грн ./$ і навіть нижче. Великі відшкодування по ПДВ ще не йдуть, і валютний попит може стихати. У той же час не можна забувати про розміщення держоблігацій Мінфіну у вівторок, і можливість припливу під нього іноземних коштів. Нацбанк не знизив свою облікову ставку, і прибутковість по ОВДП повинна бути привабливою ", - спрогнозував начальник управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрій Гриненко

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення