Мандрівки Україною. Кременецький ботанічний сад 📹

Кременець – дуже цікаве місто. З одного боку, тут величезна кількість цікавих місць як для невеликого міста.

Це дуже туристичне місто, багато різноманітних храмів. З іншого боку, як і в багатьох українських містах, майже все роздовбане і не доглядається. Ботанічний сад в цьому плані теж не виділяється.
В саду величезний потенціал, але грошей на все схоже не вистачає. І як завжди в нас тут все погано з навігацією. Я довго шукав в інтернеті, де ж вхід в той ботанічний сад. Багато світлин звідти знайшов, багато відгуків, але ніде нажаль не знайшов, з якого ж боку до нього під’їхати. Довелося розбиратися вже на місці.
Наскільки я зрозумів, центральний вхід – це перехрестя вулиць Словацького та Чернихівського, принаймні хоч якась вивіска була саме там, але з Ботанічного провулку теж спокійно можна зайти. Сад непоганий, за ним доглядають, але відчуття, що з фінансуванням зараз не все гаразд. Але весільні фотосесії тут проводять регулярно, тож місцевим тут подобається.
Кременецький ботанічний сад вже доволі старий, рослини для нього почали збирати з початку дев’ятнадцятого сторіччя місцевий викладач ботаніки та зоології Бессер та відомий садівник Діонісій Мак-Клер. Територія теж доволі велика і становить 200 гектарів.
Джерело: TOURIST_UA

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення