Кременчани, будьте обережні: шахраї розсилають фейкові смс про виграші

Тернополяни, будьте обережні: шахраї розсилають фейкові смс про виграші
Смс-повідомлення про виграш кругленької суми надійшло на телефон 28-річної жительки Почаєва Кременецького району.

Натомість, щоб перевірити інформацію, адже участі у розіграшах не брала, жінка кинулася виконувати умови аферистів, розповідають у поліції.
За словами потерпілої, спершу на її мобільний надійшло смс-сповіщення про виграш 200 тисяч гривень, пізніше пролунав дзвінок.
Незнайомець привітав жінку з тим, що їй пощастило виграти велику суму грошей. Проте повідомив, щоб отримати кошти необхідно сплатити податок у сумі 8 тисяч гривень.
Як повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області, співрозмовник весь час тримав свою жертву на зв’язку і говорив, що і як потрібно робити. Жінка чемно виконала усі умови зловмисника. Коли ж з її рахунку зникло 8 тисяч гривень, а шахрай вимкнув телефон, потерпіла звернулася за допомогою до правоохоронців.
За даним фактом слідчі Кременецького відділу поліції розпочали кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Поліцейські проводять оперативно-розшукові заходи з метою розкриття злочину.
Правоохоронці вкотре застерігають мешканців краю не довіряти шахраям, які повідомляють про виграш автомобілів, грошей, телефонів чи інших цінних призів. Завжди перевіряйте інформацію, додають у поліції.
53386700 2075584749229943 4767245456101081088 n

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення