Кременець на фото Германовича 📷

Місто Кременець завжди приваблювало художників та фотографів з усього світу. Проте чи не найкраще зміг побачити місто через об’єктив фотоапарату Генріх Германович (Henryk Hermanowicz). Сьогодні його світлини часто презентуються на виставках в Європі, хоча були зроблені ще в далекі 1930-ті роки.

Генріх Германович народився 20 жовтня 1912 року в місті Вільно. Він був відомим професійним фотографом міжвоєнного часу. З 1937 року він працював професором Кременецького ліцею. З 1940 року - завідувач фотолабораторії Кременецького краєзнавчого музею. Саме в Кременці він познайомився зі своєю дружиною Ємілією.
Генріх Германович проілюстрував світлинами книги-альбоми «Кременець», «Чудове рідне місто Юліуша Словацького», «Місто великої туги» в 1939 році. Численні негативи та світлини, які були залишені Г. Германовичем у Кременці, знаходяться в багатьох приватних збірках любителів старовини, та все ж більша їх частина зникла у вихорі війни.
Після Другої світової війни він переїхав жити до міста Кракова. Був багато разів учасником міжнародних виставок. Помер 3 травня 1992 року у місті Краків. За життя і вже після смерті Германович був відзначений багатьма нагородами за свої роботи, серед найвідоміших Орден Відродження Польщі.
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

Джерело: TeNews 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення