Кременець увійшов в п'ятірку найцікавіших, але маловідомих міст України

Наше місто туристам рекомендують відомі тревел-блогери, які мають із чим порівняти!

Найбільше враження на мандрівницю Ірину ЖУРАВЕЛЬ справила бібліотека Кременецької академії та її історія, санна траса та Замкова гора із її легендами про Бонну Сфорца.
Місто Кременець
Кременець - невелике місто в Тернопільській області. Він не такий популярний і відвідуваний, як Львів чи Ужгород, але дуже затишний і з великим туристичним потенціалом.
Про це місто я чула дуже мало і була здивована, коли в ньому побувала - думаю, ви теж будете приємно здивовані його різноманітністю.
Симпатичний центр міста з костелом і старовинної бібліотекою, своя замкова гора з руїнами замку Бонни, катакомби, безліч легенд, Кременецькі гори і єдина в Україні дерев'яна санно-бобслейна траса - цього міста є чим вас зайняти на 2-3 дня.
Колись Кременець називали «Волинськими Афінами», так як тут був найбільший освітній центр. Бібліотека з Кременецького ліцею дала старт бібліотеці Київського університету ім. Т. Шевченка, раніше - університету Святого Володимира.

У бібліотеці були зібрані найважливіші першодруки та перші рукописні книги на той час, а особливою гордістю були книги, датовані до 1500 року, і оригінали Острозької Біблії. У Кременці посадили ботанічний сад, довгі роки вважався одним з кращих в Російській імперії. Пізніше його також перевезли до Києва, і він дав початок ботанічному саду ім. Академіка Фоміна. Кременецький ботанічний сад в нинішній час також залишився - там можна подивитися на колекцію троянд, український ківі або на стародавні дерева віком по 600-700 років.
У місті є Кременецький замок, який нерозривно пов'язаний з ім'ям Бони. Бона була міланської графинею, яка ніколи не жила в Кременці, але її персона оточена легендами. Подейкують, що вона часто таємно приїздила до Кременця вдаватися до любовних утіх. А ще її вважали чаклункою, адже у неї були родинні зв'язки з самим румунським графом Дракулою і, за словами людей, вона ніколи не старіла, скільки б їй не було років.
Для любителів гострих відчуттів тут є санна траса, на якій тренують спортсменів - але покататися на ній можуть всі бажаючі. Сезон катання відкритий з квітня по жовтень, кататися можуть як дорослі, так і діти. Санки розвивають швидкість до 112 км / год - заряд адреналіну забезпечений! Вартість такого задоволення - 200-300 грн.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення