У Розтоках на Кременеччині провели перше Богослужіння після переходу до Української Церкви

27 січня 2019 року архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор з архіпастирським візитом відвідав Кременецьке благочиння. У храмі Святої Трійці села Розтоки Високопреосвященнійший владика звершив Божественну літургію.

Лише нещодавно релігійна громада села Розтоки переважною більшістю ухвалила рішення про перехід з УПЦ Московського патріархату до Української помісної Церкви. 21 січня архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор підписав указ про прийняття парафії Святої Трійці до складу Тернопільської єпархії.
Архієпископу Нестору співслужили Кременецький благочинний протоієрей Володимир Буграк і протодиякон Андрій Вовк.
По закінченні Богослужіння владика Нестор звернувся до присутніх у храмі з повчальним словом:
Ваша громада зробила крок: на спільних зборах ухвалила рішення перейти до Української Церкви. Напевно, ви давно хотіли зробити цей крок, але не було потрібних для цього обставин. Нині ви цей крок зробили і твердо стоїте на своїй позиції. Декому може здатися, що ви відійшли від Церкви, і в цьому вас ще не раз будуть переконувати. Опоненти, які сьогодні не хочуть молитися разом з нами, впевнені, що вони відстоюють істинну Церкву. Не треба цьому дивуватися: це не їхні особисті погляди. Їх цього вчать наші брати з російської Церкви, проповідуючи не любов, а ненависть. І ми повинні прикладом любові настановляти тих людей, які сьогодні залишаються в російській Церкві.
Парафіяни подякували архієреєві за пастирське повчання, підтримку, візит і звершену молитву.
Настоятелем парафії Святої Трійці у Розтоках архієпископ Нестор тимчасово призначив протоієрея Романа Матлюка.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення