Топ-10 найпопулярніших книг, які читали Кременчани цього року


Постійними відвідувачами центальної бібліотеки імені Юліуша Словацького є майже п’ять тисяч читачів. За віком - від 15 років і старші. В основному усі надають перевагу сучасним українським та світовим літераторам.

Протягом року до бібліотеки надійшло майже 600 екземплярів нових книг. Із допомогою бібліотекарів ми склали рейтинг, які з них читали найчастіше. 

Світлана ТАЛАН “Розколоте небо”

Опис: У книзі відображені події 1930-тих років в Україні. Головна героїня, яка виросла в заможній, працьовитій родині, починає жити вже за часів радянської колективізації. Хто б міг подумати, що все, що зароблено своєю працею, потрібно буде віддати.  Як, вдалося пережити голод на багатій і щедрій українській землі та втрату чоловіка й родичів, залишившись одній з маленькими дітьми.

Джордж МАРТІН “Гра престолів”

Опис: Роман в жанрі епічного фентезі з елементами жаху. Книга стає популярною після екранізації однойменного серіалу.  Дія роману відбувається у вигаданому всесвіті. У центрі твору є три основні сюжетні лінії – події, що передували початку династичних війн за владу над континентом Вестерос, який нагадує Європу часів Середньовіччя. Насувається загроза навали племен здичавілих і демонічної раси Інших.

Володимир ЛИС  “Діва млинища”

Опис: Історичний роман-епопея. Таємнича Діва Млинища, іноді являлася жителям невеличкого поліського села Загоряни, що мешкали на кутку понад річкою Мережкою. Своєю незримою присутністю вона берегла їх від найстрашнішого — зради своєї совісті.

Василь ШКЛЯР  “Троща”

Опис: Роман про УПА, на документальних фактах, про ті часи на Тернопільщині. Події відбуваються в двох часових вимірах - 47-й рік і 70-й рік ХХ століття. Головний герой - вояк УПА на псевдо “Місяць” після 25-річного ув'язнення повертається в місто на Сході України, бо повертатися на Галичину заборонено, і прагне розгадати таємницю підступної ганебної зради, внаслідок якої було знищено підпілля й загинуло багато побратимів.

Андрій КОКОТЮХА “Червоний”

Опис: Історичний роман, для написання якого автор користувався мемуарами повстанців, публікаціями українських істориків, розмовляв із живими свідками, із відставним офіцером КДБ. Головний герой, ватажок повстанців Данило Червоний, будучи в’язнем, вчиняє бунт в таборі ГУЛАГу.

Олексій ВОЛКОВ “Гра у три руки”

Опис: Детектив. Головною героїнею є жінка, котра намагається розплутати ланцюжок складних ситуацій, які не просто розкусити навіть сильному чоловікові.

Мирослав ДОЧИНЕЦЬ “Мафтей”

Опис: Роман  філософсько-психологічного напрямку. У тексті читач знайде своєрідні поради, настанови, роздуми, які спонукають його до осмислення життя в гармонії з природою. 

Всеволод НЕСТАЙКО “Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків”

Опис: Казкова повість для дітей молодшого шкільного віку. Один з героїв книги Вася Глечик,  розшукує загадково зниклого товариша Валеру Костенка. Для цього Васі доведеться боротися зі Змієм Гориничем, Бабою Ягою та іншою нечистю.

Леся РОМАНЧУК “Цвіте терен”

Опис: Роман про кохання земне і кохання небесне, як сповідь серця.

Ніна ФІЯЛКО “Наречена для бразильця”


Опис: Роман  про непросту долю однієї родини  в житті без прикрас де відображено спробу доньки вирватись із рутинного, сімейного кола, щоб не повторити долю матері.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення