Нові тарифи на газ та думки кременчан

Нещодавно у кабміні опублікували рішення про підвищення ціни на газ для населення. У листопаді тарифи зростуть на 23,5% до 8550 грн за тисячу кубометрів.


Чого очікувати кременчанам від таких рішень, чи мають можливості оплатити квитанції за новими тарифами? І чи зможуть оформити субсидії? Своїми думками поділилися мешканці міста.
СВІТЛАНА: так, я вже не одноразово чула про підвищення тарифів на газ. На жаль, я скористатися субсидією не можу, оскільки мені її не надали з тієї причини, що прописаний син, але він зі мною не проживає. Моя пенсія вся піде на опалювання квартири, а в мене пенсія усього 1500 гривень. Не знаю що робити.  Спочатку обіцяли взагалі не підвищувати, тепер все по іншому.
ОЛЕКСАНДР: В мене альтернативи немає жодної. Опалюємо житло лише газом.  Грубки є, але і дрова вартують недешево. Будемо економити, як можемо. В мене також проблеми із оформленням субсидії, в нас прописаний родич, котрий вже більше 20 років не проживає на території України, але субсидії не дають.  Боїмося підраховувати суму, яку доведеться витрачати на опалення будинку газом. Переобладнання на тверде паливо, на сьогодні, це також величезні витрати, які наразі не по кишені.
ВАСИЛЬ: Газу не маємо, користуємося пічним опаленням. Дрова заготували ще влітку. Дрова також дуже дорогі, все дорого. Солярка, заготовка лісу, ось і виходить чимала сума. Про газ, я вже давно думав і прийняв рішення, що не варто, в майбутньому думаємо купити хіба що котел на тверде паливо. Чув від багатьох, що цього року багато людей залишилося  без субсидій. Таке відчуття, що держава спочатку всіх перевела на газове опалення, а тепер люди опинилися у залежній пастці. Багато хто переобладнали свої домівки лише на газове опалення. А пічне, твердопаливне повикидали, а тепер що робити?
АНДРІЙ:  Субсидій не маємо, будемо виходити з того що є трошки дров, трохи газ, в нас є така можливість. Дрова заготовив, обрізав свій садок. Цей рік перезимуємо однозначно. Ціни лякають. Ще одна проблема, яка мене бентежить. Це розрахунки державних установ, як забезпечити людям гідні умови праці, оптимальну температуру для роботи людей. На сьогодні, рахунок за газ для ветлікарні встановили, практично, 15 гривень за кубометр газу.  Як вийти з ситуації, не знаємо. У нас лише газове опалення, держава виділила 10000 гривень на опалювальний сезон.
МИРОСЛАВА: З 1 грудня вже будемо платити за новими тарифами. Субсидій не маємо, оскільки у мене прописані мої діти. У нас ще є пічки, як дуже потрібно, палимо їх. Заготовляємо дрова, брикет, рятуємося як можемо. На сьогодні ситуація дуже складна. Приблизно на місяць, за новими тарифами, ми  будемо витрачати 2400 гривень, пенсія маленька, це дуже відчутно для нас, добре що чоловік є, разом будемо викручуватись. Держава про нас не піклується, від нас мало що залежить.
ТЕТЯНА: субсидії не маємо, але ми утеплили квартиру, купили економний котел.  Поки що ми не дуже хвилюємося. Щодо подальшого підвищення ціни на газ, будемо думати як далі діяти. Ціни, на жаль, високі.
ВОЛОДИМИР: субсидії не маємо. Ми приблизно вже підрахували свої витрати, це десь приблизно 2000 гривень. Це чималі витрати. Альтернативи також жодної, тільки газове опалення, будемо плати. Сім’я повинна бути в теплі.

ЛЕСЯ: Ми живемо  разом із чоловіком. Загалом ми розраховуємо на субсидію. Минулого року ми мали, тепер у нас теж нічого не змінилося. Ми звикли економити, навіть отримали компенсацію за економію. Але, якщо раптом не вдасться, то у нас є пічки, будемо палити, газ будемо економити.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення