Брудна дипломатія: у Почаєві намагалися підкупити депутата 📹



Монах Почаївської лаври Нікодім намагався підкупити депутата Почаївської міської ради.


Активісти під час перс-конференції опублікували відео, на якому монах Нікодім намагається вговорити депутата Почаївської міської ради прийняти потрібні рішення під час сесії міської ради. За це він обіцяє народному обранцю винагороду у розмірі 500 євро. Однак озвучена сума подяки на депутата не діє, і він відмовляється від цих коштів.
Зазначимо, що нещодавно депутати Почаївської міської ради відмовились передавати землю у користування ченцям Почаївської Свято-Успенської Лаври. На 2,5 га землі претендували ченці Московського патріархату.
Нагадаємо, скандал навколо православної святині розгорівся декілька тижнів тому. Тоді стало відомо, що споруди Почаївської Лаври дивним чином перейшли у довгострокове користування Московському патріархату. Пізніше з’ясувалося, що ченці хочуть отримати землю навколо святині.
Наразі правоохоронці вже розслідують дії державного реєстратора, який свого часу передав релігійний комплекс у користування Московському патріархату.  Міністерство культури, який є власником цих споруд, вимагає у Мінюсту скасувати його дії.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення