Його вважали своїм і на Тернопільщині, і в Криму: у Кременці вшанували пам’ять військового журналіста 📷


У Кременці вшанували пам’ять людини, яку вважають своїм земляком і на Тернопільщині, і у Криму – військового журналіста ТРК Міноборони, капітана третього рангу ВМСУ Дмитра Лабуткіна.


28-річний уродженець Тернопільщини працював репортером на військовому телебаченні «Бриз» у Севастополі (АР Крим). Під час окупації Криму він виїхав з родиною до Одеси, залишився у Збройних Силах. Загинув біля Дебальцевого (Донецька область) у бою між українською розвідгрупою та російськими окупантами. Поховали Героя у с. Білокриниця. З 2018 року 16 лютого – в день загибелі Дмитра Лабуткіна – в Україні на державному рівні відзначають День військового журналіста.

У 2016 році на фасаді школи №23 у Тернополі, де вчився Дмитро Лабуткін, відкрили меморіальну дошку на його честь. Від сьогодні така ж дошка є й на будівлі Кременецького ліцею ім. Уласа Самчука, де навчався Дмитро Лабуткін.
Своїми спогадами про загиблого земляка поділилися ті, хто знав його особисто. Настоятель собору Преображення Господнього о. Володимир Буграк відправив поминальну службу, батьки Дмитра з нескінченним сумом за своїм сином-Героєм відкрили пам’ятну дошку…

– Можна сказати, земляк. Значну частину життя провів у Севастополі, де працював у ТРК «Бриз», після російської окупації вийшов на материк і вирушив у зону бойових дій на сході… Світла пам’ять, – пише спільнота «Кримські Українці» проДмитра Лабуткіна.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення