Мати вбитої кременчанки не може ані згадувати, ані говорити про трагедію, кажуть рідні

Мати вбитої студентки не може ані згадувати, ані говорити про трагедію, кажуть рідні
У Кременецькому районному суді уже провели підготоче засідання у справі про вбивство 19-річної студентки з Кременця Олени Камінської. Однак справи по суті ще не розпочинали слухати. Перше засідання, фактично, буде 16 листопада. 

Досі не може згадувати та не хоче говорити на цю тему мама студентки, кажуть їхні рідні. Відтак на суд ходитиме, швидше за все, вітчим дівчини.
- Нічого нового ми за цей час не почули. Знаємо те, що каже поліція, - каже дядько дівчини, пан Микола. - Тобто, що підозрювану визнали осудною. Щодо хлопця ( до якого приревнувала нібито підозрювана — прим. ред.), знаємо, що його там опитували і все, на тому кінець. Він же не учасник справи.   Більше нічого. Вже була чутка, що там недалеко біля тієї хати також було вбивство, але це тільки чутка. А як там що було у випадку Оленки, то там тільки один Бог знає.
Нагадаємо, підозрювана у вбистві — уродженка Чортківщини, жителька Кременця — 19-річна Діана С. Вона, повернувшись додому, застала там свого знайомого з невідомою їй дівчиною. Кинулась з'ясовувати стосунки з хлопцем, однак той відмовився розмовляти і залишив дівчат наодинці. Це розізлило першу і вона почала бити непрохану гостю спочатку металевою трубою, потім совковою лопатою та вилами. Усі удари наносила в область голови та тулуба. Потім викликала поліцію. Фактично з травня — підозрювана перебуває під вартою. У суді 28 вересня їй вкотре продовжили запобіжний захід у виді тримання під вартою, зокрема цього разу — до 27 листопада. Також, оскільки на час інциденту дівчина перебувала у нетверезому стані, у слідчих виникало питання, чи хворіє вона наркоманією або хронічним алкоголізмом. Загалом, у справі, відповідно до даних ЄДРСР, проводили ряд експертиз, в тому числі — комплексну стаціонарну судову психолого - психіатричну експертизу
- Тоді, як все сталося, то я їздив на ту гору, - каже пан Микола. - Сестра не могла. Ми забирали тіло і ввезли в морг. Якби вона поїхала, то, може, і двох довелось би зносити з тієї гори, невідомо. Важко вона дуже все то переживає. Вона не хоче ні на суди йти, нікуди, нікого не хоче бачити, спілкуватись на ту тему, вона не може говорити на ту тему. З поліцією спілкується, і в суд, щвише за все, ходитиме вітчим.  Пан Микола додає, що його сестра — мати Олени, важко переживає трагедію і на цю тему спілкуватись не хоче. Відтак забороняє рідним підказувати  телефони для контакту з нею чи з її чоловіком. - Різні люди по-різному таке переносять. Оксана каже, що тільки згадує, то їй відразу робиться погано, - каже він. - А так при щоденній роботі трохи відволікається, забувається. А як почне думати про те, то все — вже й швидку викликають  і так далі.
До слова,  жорстоке вбиство трапилось в Кременці на вул. Сичівка, у будинку, який місцеві називають притоном. Мовляв, там збираються люди з неоднозначною репутацією, люди, які вже побували у в'язниці. Яким чином туди потрапила студентка, яка нічого спільного з таким контингентом і близько не мала, так і зилишиться, вочевидь, на загал загадкою.
Власника будинку на Сичівці, тобто вітчима підозрюваної, зараз також судять. Він, будучи раніше судимим за вчинення умисного корисливого злочину, маючи не зняту та не погашену судимість, навесні знову попався на крадіжці — заліз в погріб до сусідки та виніс звідти овочі, консервацію (ч.3 ст. 185 КК “Крадіжка”). Наприкінці жовтня суд дав дозвіл на його затримання з метою приводу до суду задля розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою та подальшого розгляду кримінального провадження. Подібна історія і в матері підозрюваної, — жінка “працювала” на базарах і у неї ще довша кримінальна історія. У 2014 році вийшла з тюрми по амністії, однак “відзначилась новими подвигами”. Власне, по її  виходу на волю та поселенню у Кременці з чоловіком,  донька Діана С. і оселилась з нею. 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення