Тернопільська поліція порушила провадження через реєстрацію Почаївської Лаври за УПЦ МП?

Результат пошуку зображень за запитом "Почаївської Лаври"
Слідче управління Поліції Тернопільської області порушило кримінальне провадження за фактом державної реєстрації споруд Почаївської Свято-Успенської лаври у користуванні УПЦ Московського патріархату.

Про це повідомив у Facebook депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця.
“Слідче управління Головного управління Національної поліції в Тернопільській області розслідує кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України, за фактом зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки. Процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області.” – цитує  Паляниця відповідь прокуратури Тернопільської області, що  надійшла на запит інформаційного агенства УКРІНФОРМ
“Зі слів депутатів-свободівців Олександр Башта та Vasyl Chashka cьогодні, 15.11.2018 року, відбулася сесія Струсівської сільської ради, на якій було прийнято рішення ліквідувати комунальне підприємство “Струсівське”, директором якого є Василь Пацула, та член – славнозвісний, поки що, державний реєстратор Андрій Яремко. Саме своїми руками Яремко вчинив реєстраційну дію, та передав до 2052 року у постійне користування Московскому пархату велику релігійну і культурну народну цінність – Почаївську Лавру.
Окремо варто сказати, що наразі адекватної реакції та відповіді очікується від Міністерство юстиції України, оскількиКременецько-Почаївcький Державний Історико-Архітектурний Заповідник подав скаргу на реєстраційні дії реєстратора Яремка.
Подальша доля української святині – Почаївської Лаври залишається в руках кількох осіб.
Однак не потрібно забувати про наслідок таких недолугих та легковажних дій державних чиновників. Саме ця справа стане великим випробуванням для правоохоронних органів Тернопільщини”, – пише Тарас Паляниця.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення