Студенти Кременецького лісотехнічного коледжу відвідали міжнародну виставку у Києві 📷


Унікальну можливість на власні очі побачити найсучасніші технології з усього світу, поспілкуватися із знаними фахівцями отримали студенти та їхні наставники із Кременецького лісотехнічного коледжу, які відвідали 17-ту Міжнародну виставку обладнання і технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH.


– Поїздка відбулася за сприяння компанії Wood-Mizer ТОВ «МОST-Україна», її директора Олександра Твердохліба та інших благодійників, які підтримують наш заклад. До речі, саме згадана компанія в рамках проекту «Майбутнє переробляння деревини у твоїх руках» за сприяння Української асоціації деревообробного обладнання подарувала коледжу пилораму Timbery M100 з бензиновим двигуном. Такий верстат дозволяє нашим студентам отримувати практичні навички для майбутньої роботи. А тут, на виставці роздивляємось технічні новинки, знайомимось із досягненнями у лісовій галузі. У нашому навчальному закладі матеріально-технічна база постійно оновлюється, то придивляємось, може і з часом щось закупимо. Та й для студентів це добре. Одне, коли вони це все бачать десь у книгах чи в інтернеті, інше, коли тут, безпосередньо, коли можна підійти, роздивитися, навіть спробувати, як все працює,  – каже майстер виробничого навчання коледжу Володимир Волянюк.

– У системі лісового господарства, у тому числі у лісотехнічному коледжі я працюю 45 років. Підготував не одну сотню студентів, молодих спеціалістів. І сюди привіз разом із іншими викладачами групу студентів. Ми часто їздимо на такі виставки, от навесні були у Львові тепер тут – у Києві. Мета зрозуміла – нехай ці хлопці побачать, що робиться у світі, який є прогрес, подивляться на техніку, з якою, можливо, їм доведеться працювати, – додає Володимир Селедець, викладач спеціальних дисциплін Кременецького лісотехнічного коледжу.

Серед учасників поїздки – студент коледжу – Олександр Урбан. Каже, що у навчальний заклад поступив, через те, що ще у школі дуже любив столярну справу, подобалося працювати на токарних станках.

– У коледжі освоюємо майбутню професію – майстер з обробки деревини, вже досить швидко складаємо меблі.

– А тут, на виставці, просто очі розбігаються. Особлвио мене і хлопців здивувала пилорама серії LT70, яку демонструвала компанія «МОST-Україна». Той станок настільки точний, що до міліметра може нарізати дошки. І робить це все дуже швидко. Давали нам навіть спробувати працювати, аж дух перехоплювало! – емоційно говорить Олександр Урбан.


Хтозна, можливо після відвідин такої виставки Олександр та його колеги ще активніше будуть опановувати премудрості   деревообробної науки, аби у майбутньому стати висококласними спеціалістами.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення