"Спілка Кременецьких Активістів" розглядала можливості зміни міського простору


27 жовтня Наталія Малиновська та Наталія Головач провели тренінг для кременчан "Міський простір: як через інструменти участі змінити свій простір".

Наталія Малиновська - кандидатка політичних наук, координаторка Всеукраїнської ініціативи "Активна Громада" у Рівному.
Це вже третя робоча зустріч ініціативної групи під попередньою назвою "Спілка Кременецьких Активістів" перетворилася на навчання методам громадської активності.

Активна реклама в соціальній мережі Facebook та в газеті "Діалог" принесла свої плоди. Звичайно організаторам ще є над чим працювати, стосовно співпраці з різними громадськими організаціями Кременця. Але, як сказали гості, навіть три людини на тренінгу це чудово, адже люди знайшли час, щоб відвідати тренінг і вважають цю тему важливою.
На третю зустріч, окрім координатора ініціативної групи "Спілка Кременецьких Активістів" приєдналося вісім осіб із перших двох зустрічей. На тренінгу були учасники ініціативної групи, долучилися нові обличчя, в тому числі голова кременецького ГО "Авто Євро Сила", який наголосив на необхідності збору пропозицій та ідей для формулювання та подання на "Громадський бюджет", положення про який міська рада затвердила нещодавно.

"Громадський бюджет", він же бюджет участі, – коли в бюджеті міста чи ОТГ виділяється частина цільових грошей, на фінансування проектів громадян. Виконувати ці проекти мають відповідні служби – якщо ви розробили проект дороги, від відповідає ряду вимог, кошторис відповідає встановленим положенням про Громадський бюджет, тоді проект виставляється на голосування громади цей проект, якщо його підтримала певна кількість громадян, направляється разом із фінансуванням у відділ дорожніх робіт. Одним із моментів, на які варто звернути увагу: кожен проект варто доповнювати візуалізацією, а в кошторисі витрат врахувати: підготовчі роботи, розробку детального проекту, оплату роботи робітникам, матеріали, зазначили активісти.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення