Для дослідників традицій заснували відзнаку імені Героя Небесної сотні з Кременеччини

Результат пошуку зображень за запитом "Олександра Капіноса"
Конкурс проектів на здобуття Відзнаки імені Героя Небесної сотні Олександра Капіноса оголосили в Києві.
Проекти прийматимуть на конкурс з 1 по 30 вересня 2018-го.Тематика проектів стосується живих традицій - народних танців, співу, гри на інструментах, фольклору, ремесел.
"Сільська українська культура є унікальною та неповторною. Люди, які тримають сьогодні "культурний фронт" у регіонах і творять зміни у своїй громаді, – безцінні. Олександр Капінос був особливою людиною. Вірив в Україну та українців. Сашко шанував Музей Івана Гончара, часто відвідував наші заходи. Особливо полюбляв танці, а згодом організував танцювальні майстер-класи для молоді на своїй малій батьківщині – у селі Дунаївці Кременецького району Тернопільської області. Ми горді долучитися до втілення його мрії", – говорить Петро Гончар, генеральний директор Музею Івана Гончара.

До участі в конкурсі запрошуються громадські активісти, вчителі, студенти із сіл, селищ ы містечок України з населенням до 15 тис. осіб. Нагородження переможців відбудеться 11 жовтня 2018-го в місті Кременець на малій батьківщині Сашка.

Членами журі стали провідні культурні діячі культури України та родичі Олександра Капіноса, пише сайт memory.gov.ua.

У рамках цієї відзнаки щороку проводитиметься конкурс проектів.

"На відміну від багатьох наших чиновників, Олександр Капінос твердо знав, за що ми воюємо. Як і його легендарні натхненники – зберігачі народної культури минулих століть", - зазначив Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного музею Революції гідності.

Відзнаку імені Олександра Капіноса заснувала ГО "Сім'я Героїв Небесної сотні". Підтримали платформа "Велика ідея", Міжнародний фонд "Відродження" та партнери.

Військові дії негативно впливають на українців, але наші цінності стали більш схожі на загальноєвропейські, розповів соціолог Євген Головаха.

За останні 5 років українці почали цінувати можливість впливати на владу і змінювати країну власними зусиллями.

"Структура цінностей, за дослідженнями Інституту соціології, трохи змінилася саме у тому напрямы, який би я назвав наближенням до цінностей сучасних розвинених демократичних країн.
Джерело: gazeta.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення