Кременець заплатить за дитину, яка відвідує садочок у Тернополі


Проект рішення "Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2018 рік" з’явився на сайті Тернопільської міської ради.  Автор документу – начальник міського управління освіти Ольга Похиляк.

Як повідомляє "Терен", проект, поданий на 28-му сесію, є прецедентом. Досі платити за  дітей, які ходять у тернопільські садочки, погоджувалися лише керівники сусідніх із обласним центром громад і районів. При чому, вони передбачали міжбюджетний трансферт на суттєву суму.
Натомість тепер йдеться лише про одну дитину, яка зареєстрована у Кременці – за 65 км від Тернополя. Тож з одного боку документ підпише Кременецька міська рада в особі міського голови Олексія Ковальчука. З іншого – Тернопільська міська рада в особі міського голови Сергія Надала. Йдеться про передачу коштів на 2018 р. між місцевими бюджетами, згідно зі ст. 93, 101 Бюджетного кодексу України.
Договором передбачать забезпечення оплати отриманих освітніх послуг, наданих дошкільними навчальними закладами, одній дитині – Владиславу Малевичу. Хлопчик відвідує Тернопільський дошкільний навчальний заклад №2, але зареєстрований у райцентрі. За нього Тернопіль отримає 4 тис. 860 грн. Строк дії договору з дати його підписання обома сторонами – до 31 грудня 2018 р.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення