У Кременецькій райдержадміністрації обговорили нові податкові ставки на землі під лісами


17 вересня у Кременецькій райдержадміністрації відбулася зустріч сільських голів, на територіях сільських рад яких розташовано ліси державного підприємства «Кременецьке лісове господарство» та інших постійних лісокористувачів.

До слова, через нещодавнє прийняття закону про внесення змін до податкового кодексу та інших законів щодо стимулювання фермерських господарств, підприємствам необхідно буде сплачувати непосильні податки, що не лише внесуть дисбаланс у діяльність, а й унеможливить її в принципі. За умови, що сільські ради не підуть назустріч і не відкоригують ставки для оподаткування.
Вислухавши всі факти, вирішили, що найближчим часом лісівники звернуться з клопотаннями до кожної сільради, звісно, аргументувавши свою позицію.
Як поінфорував голова Кременецької райдержадміністрації Володимир Козубський, юридичні служби Кременецької райдержадміністрації та районної ради допоможуть оформити законні рішення.
- Адже в спільному домі, яким є для нас усіх наша Кременеччина, усі проблеми маємо вирішувати гуртом. Дякую представникам місцевого самоврядування за розуміння. Іноді синиця в руках набагато цінніша, - резюмує голова Кременецької РДА.
Як поінформував директор державного підприємства «Кременецьке лісове господарство» Богдан Косінський, 19 вересня працівниками лісового господарства охоплено решту сільських рад, які не були присутні на спільній нараді на базі райдержадміністрації, відтак лісівники сподіваються, що громада зрозуміє та піде назустріч зменшивши ставки та врятувавши таким чином лісогосподарське підприємство від непосильного податку на лісові землі.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення