Проблема з вивезенням сміття у Кременці сягнула свого піку



У міській раді вирішують проблему із вивезенням сміття.


Проблема з вивезенням сміття у Кременці назрівала давно і сьогодні сягнула свого піку. Для її вирішення у Кременецькій міській раді відбулося засідання комісії з питань здійснення моніторингу належної організації обслуговування споживачів ПП «Катруб» та вирішення питання щодо покращення послуги, яка надається підприємством на території міста.
Участь в перемовинах узяв міський голова Олексій Ковальчук, представники та керівник ПП «Катруб», директор КП «Кременецьблагоустрій» Ігор Хомин, начальник фінансового управління Надія Тімахова. Розмова була складною,  підрядник скаржився на несплату за вивезення, місто на сміття. Очевидно також і те, що без допомоги комунальників «Катруб» не впорався б. Як повідомив Ігор Хомин «Кременецьблагоустрій» здійснює зачищення та вивезення близько 30% усього сміття в місті.
Керівник ПП «Катруб» Богдан Буртак погоджується з тим, що обслуговувати місто лише одним сміттєвозом проблематично та каже, що залучати додаткову техніку не буде, бо лише половина кременчан уклали відповідні договори на вивезення твердих побутових відходів. Містяни часто звертаються до міської ради зі скаргами на неналежне виконання своїх обов’язків підприємством. Виходить замкнене коло, у котрому заручником стає орган місцевого самоврядування, що найняв підрядника.
Наразі комісія щотижнево здійснюватиме моніторинг якості обслуговування ПП «Катруб» та звітуватиме про проведену роботу.
Довідка ПП «Катруб»:
У рік підприємство вивозить 21850 м3 ТПВ, 60 м3 на день (два сміттєвоза). Договорів на обслуговування заключено із близько 10 тис. кременчан. Вартість вивезення та знешкодження ТПВ з одного жителя на місяць – для приватного сектору 18,47 грн., для багатоквартирних будинків 17,15 грн.
Джерело: kremenec.miskrada.org.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення